Tenisz: Bondár Anna kikapott az elődöntőben a budapesti tornán

Vágólapra másolva!
2022.07.16. 16:52
null
Bondár Anna az elődöntőben már nem járt sikerrel (Fotó: Micheller Szilvia)
A 9. kiemelt Bondár Anna két játszmában kikapott az amerikai Bernarda Perától a budapesti salakpályás női tenisztorna elődöntőjében.

 

Azzal, hogy Bondár Anna bejutott az elődöntőbe a budapesti salakpályás női tenisztornán, már bebiztosította, hogy a jövő heti világranglistán pályafutása során először a legjobb 50 között jegyezzék.

A rangsorban 53. helyen álló magyar lány – mondhatni – ennek megfelelően is kezdett, hiszen elvette a 130.helyen rangsorolt amerikai első adogatójátékát, s hamar elhúzott 3:0-ra az első játszmában. Innentől kezdve viszont gyökeresen megváltozott a játék képe. Bondár visszaesett, az utolsó játékot leszámítva pontot is alig tudott szerezni a 27 éves amerikai ellen, aki zsinórban háromszor elvéve az adogatását, bő háromnegyedóra alatt 6:3-ra behúzta az első szettet.

A második játszma sem sokat változott, Bondár ismét elbukta a szervajátékát, majd sorozatban kilenc elvesztett játék – köztük négy adogatójáték – után hozta ismét az adogatását. Bondár a szett elején beszedett brékhátrányát lélektanilag talán a legjobb pillanatban vette vissza: 5:3-nál, amikor Pera a meccsért adogatott. Hiába volt azonban a jó pillanatban visszaszerzett adogatójáték, Bondár a sajátját megint nem tudta hozni, így az amerikai a második játszmát 6:4-re megnyerte 49 perc alatt.

A budapesti torna selejtezőjéből induló Pera korábban kilenc ITF-tornát nyert egyesben, WTA-viadalon csupán az idei 125-ös karlsruhei tornán jutott döntőbe, 250-esen még nem, vagyis a Római Teniszakadémián pályafutása eddigi legrangosabb sikeréért mérkőzhet a vasárnapi döntőben a szerb Alekszandra Krunics ellen.

WTA 250-ES TORNA, BUDAPEST (251 750 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Bernarda Pera (amerikai)–Bondár Anna (magyar, 9.) 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik