D. Á. 2020.03.18 10:57 Frissítve: 2020.03.19 01:29

Tenisz: Az lenne a legjobb, ha befagyasztanák a világranglistát – Fucsovics

A teniszezők hathetes kényszerszünetéből egy már letelt, azonban ténylegesen nem kerültünk közelebb a folytatáshoz. A Digi Sport híradójának nyilatkozó Fucsovics Márton részletezte a saját terveit, ami egy-két hét szinten tartás után három-négy hét kemény edzésből áll. A 28 éves kiválóság arról is beszélt, hogy szerinte mi lenne a legészszerűbb tennivaló a világranglistával kapcsolatban.„Egy nagyon speciális helyzet, ami most fennáll, az edzőimmel leültünk, és átbeszéltük a továbbiakat, illetve próbáltuk megtervezni a következő pár hetet. Nem volt egyszerű, a következő egy-két hétben próbálunk egy kicsit lazábban szinten tartani, és utána egy három-négyhetes kemény felkészülést fogunk elvégezni. Nehéz lesz utazgatni, nehéz lesz partnereket találni, lehet, hogy be fognak zárni a teniszklubok is. Ne menjünk ebbe most bele, de nehéz lesz megtervezni ezt a pár hetet” – mondta a Sport24-nek telefonon a világranglista-83. Fucsovics Márton.

Ha újraindul a teniszélet, Fucsovics azonnal készen áll majd a startra: „Ahogy el lehet kezdeni, én rögtön fogok játszani. Most az első verseny, amely lehetséges, az a müncheni 250-es torna, majd utána rögtön Madrid és Róma következne, de ugye ebben a két városban, két országban a legrosszabb a helyzet, úgyhogy még ez is kérdőjel” – folytatta a 28 esztendős játékos. 

Az egyik legfőbb kérdés a teniszezőknél, hogy mi lesz a ranglistapontokkal, hiszen, például az Indian Wells-i megvédendő egységeket levonták.

„Mindennap kapok tájékoztatást az ATP-től, de még mindig azt írják, hogy tárgyalás alatt van ez a dolog. Szerintem az lenne a legjobb, ha valamilyen módon befagyasztanák a ranglistát, és senki nem veszítene a pontjából. Egy évben 18 verseny számít be a pontozásba, lehet, hogy ezt ki kellene tolni 24-re vagy 26-ra, és a tavalyi pontokat pedig jövőre kellene megvédeni” – mondta a magyar teniszező.

Az év végi Davis-kupa-döntő megrendezése egyelőre nincs veszélyben, ahol majd először Magyarország is képviselteti magát. A csoportbeli ellenfeleink pedig Horvátország és Ausztrália lesznek, erről Köves Gábor korábban azt mondta: lehetne rosszabb is.

„Egyetértek, az, hogy kijutottunk, egy óriási eredmény. Ha ilyen játékot mutatunk fel, mint az elmúlt pár Davis-kupa-meccsen, akkor bármi megtörténhet” – tette hozzá Fucsovics.

2021.03.19 18:00:09

Tenisz KLEIN RON

Bemutatjuk az orosz éljátékost, aki ellen Fucsovics Márton idén már nem akar többet teniszezni.

2021.03.14 08:14:46

Tenisz BERTA MIHÁLY, DANCSÁK ANDRÁS

Tornák, ellenfelek, statisztikák, világranglista-helyezések és a tíz legemlékezetesebb pillanat.

2021.03.07 22:20:14

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Röviden: a világ egyik legjobb teniszezője.

2021.03.07 13:04:18

Tenisz HARMATH ÁKOS

A magyar éljátékos alaposan megizzasztotta a sorozatban 20. ATP 500-as meccsét is megnyerő oroszt.

2021.02.26 18:41:12

Tenisz KLEIN RON

Az idei Australian Opent megnyerő japán teniszező nagy álma, hogy példaképként tekintsenek rá.