Real: Nadallal és Federerrel döntenének világcsúcsot

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.09.12. 16:07
null
Nadal és Federer Madridban dönthet Guinness-rekordot – ha egyszer összejön (Fotó: AFP)
Rafael Nadal és Roger Federer segítségével döntene Guinness-rekordot Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, akinek célja, hogy a Real Madrid stadionjában legyen minden idők legtöbb néző előtt lejátszott teniszmérkőzése.

 

„Rafael Nadal és Roger Federer meccsével világcsúcsot dönthetnénk, ennyi néző egyetlen más teniszmérkőzésen sem volt. Már nemegyszer próbáltam összehozni ezt a meccset, de vagy sérült volt valamelyikük, vagy nem fért bele a menetrendjükbe. Szerencsére úgy tűnik, mind a ketten jó formában maradnak még jó ideig, így van időnk, hogy megszervezzük” – mondta Pérez a Real Madrid igazgatói ülése után.

A jelenlegi rekord egy teniszmérkőzésen 27 432 néző, a 2014-es Davis-kupa-döntőt látták ennyien a franciaországi Lille-ben, ahol a franciák a svájciakkal találkoztak. A Bernabéuban ennek legalább a háromszorosát összehozhatják.

Nadal és Federer a jövő hét végén Svájcban a Laver-kupán játszik, februárban pedig Dél-Afrikába hivatalosak egy bemutató mérkőzésre, a fokvárosi szervezők 50 ezer nézőt várnak, azaz ők valóban megdöntenék a Guinness-rekordot – ha Florentino Pérezen múlik, csak átmenetileg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik