MTI 2019.09.13 19:53 Frissítve: 2019.09.13 22:57

Létesítmény: teniszközpontot adtak át Debrecenben

Átadták pénteken a Sportgazdasági-menedzsment és teniszközpont épületét a Debreceni Egyetemen (DE), a 860 millió forintos beruházást a kormány több mint 260 millióval támogatta.

Szabó Tünde elismeréssel szólt Debrecen és a helyi egyetem sportra is kiterjedő együttműködéséről (Fotó: MTI)

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkára avatóbeszédében emlékeztetett rá, hogy 2010 óta a kormány a sportot stratégiai ágazatként kezeli, ami hozzájárul a nemzet felemelkedéséhez.

Az államtitkár elismeréssel szólt Debrecen és a helyi egyetem sportra is kiterjedő együttműködéséről. Elmondta: egy oktatási intézmény színvonalát az oktatás minősége mellett a sport is meghatározza, amiben élen jár a Debreceni Egyetem.

„Debrecenben akkor is jelentős fejlesztések valósultak meg, amikor a magyar sport támogatottsága jelentősen elmaradt az ideálistól” – tette hozzá Szabó Tünde.

Az államtitkár elismerését fejezte ki, mivel a debreceni beruházás a „menedzsment pallérozását” és a teniszt egyszerre szolgálja. Szerinte ebből a beruházásból nemcsak az egyetem és Debrecen, hanem egész Magyarország profitál.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere és Kósa Lajos, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője egyaránt hiánypótló fejlesztésnek nevezte a beruházást, amely egy régóta jelenlevő sportág megerősödéséhez tud hozzájárulni a városban.

Szilvássy Zoltán, a DE rektora azt mondta, hogy a magyar egyetemek közül a debreceni rendelkezik az egyik legjobb sport infrastruktúrával.

Bács Zoltán kancellár hozzátette: a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas teniszközpontban négy fedett teniszpályát alakítottak ki. A fejlesztés második ütemében küzdősportoknak alakítanak ki új csarnokot és további nyolc szabadtéri teniszpályát építenek.

A teniszközpont hivatalos átadása után Máthé Gábor siketlimpiai bajnok és Temesvári Andrea tartott bemutatót az új teniszpályák egyikén.

2021.01.06 20:59:22

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Földrengésre vagy terrorista cselekményre van biztosításunk, de vírusra nincs. Így aztán az a pénz megy a kukába.« Egyre erősebbek azok a hangok, amelyek a koedukált tenisztornák számának jelentős növekedését jósolják.

2020.12.28 20:11:34

Tenisz KLEIN RON

A második világháború óta először maradt el a wimbledoni torna – mégis láttunk idén teniszcsodákat.

2020.12.22 19:37:14

Tenisz KLEIN RON

„ Ő is szeret szórakozni, focizni, élvezni az életet. Csak kicsit csendesebb, mint én.”

2020.12.18 12:25:58

Tenisz GYŐRI FERENC

Manacorban minden feltétel adott a fejlődéséhez, Valkusz Máté mindezt a saját bőrén tapasztalta.

2020.12.11 11:33:06

Tenisz KLEIN RON

Ha elkalandozott Rafa figyelme az edzésen, Toni hozzávágta azt, ami a keze ügyébe került.