Ruudnak esélye sem volt, Cicipasz harmadszor lett Monte-Carlo bajnoka!

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 17:06
Cicpasz harmadik montecarlói tornagyőzelmét ünnepli (Fotó: Getty Images)
A görög Sztefanosz Cicipasz pályafutása során harmadik alkalommal nyerte meg a monte-carlói ezres mesterversenyt, miután a döntőben 96 perc alatt 6:1, 6:4-re legyőzte a norvég Casper Ruudot.

 

Mint beszámoltunk róla, némi meglepetésre a 12. helyen kiemelt görög Sztefanosz Cicipasz és a 8. kiemelt Casper Ruud jutott be a monte-carlói ezres mesterverseny döntőjébe – előbbi a világranglista-2. Jannik Sinnert, utóbbi a világelső Novak Djokovicsot búcsúztatta az elődöntőben.

A pályafutása során ATP 1000-es besorolású tornán mindössze másodszor döntőt játszó Ruud kezdte az adogatást, és gyorsan szállította is a játékát, más kérdés, hogy ezt többször az első játszmában nem sikerült megtennie. A monte-carlói tornát 2021-ben és 2022-ben is megnyerő Cicipasz ugyanis ellenállhatatlanul teniszezett az első szettben, adogatóként és fogadóként is nagyobb százalékban hozta a pontokat, mint Ruud, aki ugyan a negyedik játékban még eljutott három bréklabdáig, ám egyiket sem tudta kihasználni, a görög 37 perc játék alatt 6:1-re behúzta a játszmát.

A norvég a másodikban már valamivel nagyobb ellenállást tanúsított, főleg adogatóként javult fel a játéka – igaz, a görögé sem nagyon romlott, mindamellett pedig mindketten szép pontokat szállítottak, vagyis igazán színvonalas játékot hozott a második felvonás. Bréket ugyan sokáig nem láthatott a közönség – az első szett fényében meglepő fejlemény, hogy Ruudnak volt öt lehetősége első kilenc játék során, Cicipasznak meg csak egy. A tizedik játékban 5:4-es vezetésnél aztán jött a görög második bréklabdája a játszmában, amit 40:30-as előnyénél rögtön ki is használt egy hosszabb labdamenet végén szép tenyeressel, ezzel pályafutása során harmadik alkalommal lett Monte-Carlo bajnoka.

Cicipasz ezzel a jövő heti világranglistán öt helyet javítva feljön a hetedik helyre – éppen a négyet javító Ruud mögé.

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO (5 950 575 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Cicipasz (görög, 12.)–Ruud (norvég, 8.) 6:1, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik