Tenisz: Jani Réka kikapott az első fordulóban Parmában

Vágólapra másolva!
2022.09.26. 15:19
null
Nem tartott sokáig a parmai verseny Janinak (Fotó: AFP)
A legfrissebb világranglistán a 107. helyen álló Jani Réka két játszmában vereséget szenvedett a Parmában zajló salakpályás női tenisztorna első fordulójában a ranglistán 118. helyet elfoglaló szlovák Anna Karolina Schmiedlovától.

A 31 éves magyar teniszező nem kezdte jól a mérkőzést a nála három évvel fiatalabb riválisa ellen, hiszen az első két adogatójátékát elvesztette, és ugyan egyet rögtön visszavett, az első szettben csak egyszer tudta hozni az adogatását, így Schmiedlová 6:2-re megnyerte a szettet.

A második felvonásban valamelyest feljavult a magyar teniszező szervája, így egy brékváltással 4:4-ig fej fej mellett haladtak, ám ekkor ismét Jani rontott adogatóként, s a szlovák lány az első meccslabdáját kihasználva 6:4-re vitte a játszmát, s bekerült a legjobb 16 közé.

A parmai torna egyesének főtábláján szerepel még a viadal ötödik kiemeltjeként Bondár Anna, valamint Gálfi Dalma és Udvardy Panna, míg párosban a belga Kimberly Zimmermann oldalán első kiemeltként indul Bondár Anna, negyedik kiemeltként pedig az amerikai Angela Kulikov párjaként Babos Tímea is rajthoz áll.

WTA 250-ES TORNA, PARMA (salak, 251 750 dollár)
NŐI EGYES
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Schmiedlová (szlovák)–Jani Réka 6:2, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik