Roland Garros: első kiemelt lesz a Babos, Mladenovic páros

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 16:49
Első kiemelt lesz a Francia nemzetközi teniszbajnokság női párosversenyében az Australian Openen győztes Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős – a torna honlapja szerint.

A duó előtt azt követően nyílt meg a lehetőség erre, hogy kiderült: az orosz Jelena Vesznyina és Jekatyerina Makarova nem együtt indul a Roland Garroson.

Azt, hogy a ranglista második és harmadik helyén álló két játékos szakítása átmeneti vagy végleges, egyelőre nem tudni. Az oroszok a másfél héttel ezelőtti madridi győzelmüket követően – a fináléban éppen Babosékat győzték le – előbb visszaléptek a római párosversenytől, majd Vesznyina a közösségi oldalán bejelentette: Párizsban a tavalyi egyéni győztes lett Jelena Ostapenkóval indul.

„Meglepett, amikor megkérdezte, indulnék-e vele, de kellemes meglepetés volt, mert azt gondolom, jó párost alkotunk majd” – mondta Ostapenko. Ő és Vesznyina duója 11. kiemelt lesz a Garroson.

A Roland Garros egyes versenyében alanyi jogon két magyar, Babos mellett Fucsovics Márton lesz főtáblás. A sorsolást csütörtök (ma) este hét órakor tartják.

Szabadkártyával indul a Williams testvérpár, Venus és Serena. A torna honlapjának tájékoztatása szerint az amerikai duó – amely kétszer, 1999-ben és 2010-ben nyerte meg együtt a Roland Garrost – a 2016-os wimbledoni torna óta nem versenyzett együtt.

A párosban összesen 14-szeres Grand Slam-torna-győztes kettős legutóbb 2016-ban indult párosban Párizsban, akkor a harmadik fordulóban búcsúzott.

A női párosok között az Australian Open-bajnok Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia duó lesz az első kiemelt.

A vasárnap rajtoló Roland Garros szervezői kedden jelentették be, hogy az egyéniben 23-szoros Grand Slam-torna-győztes Serena Williams nem lesz kiemelt, miután a gyermeke születése miatt 404 napig nem játszott, s így csak a 453. helyen áll a világranglistán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik