Nadal jó úton halad a hatodik felé

Vágólapra másolva!
2010.04.15. 20:11
null
Nadal ezúttal is mesterien játszott (Fotó: Reuters)
Rafael Nadal második meccsén is csak egy játékot engedélyezett ellenfelének a monte-carlói teniszversenyen, ahol sorozatban hatodik tornagyőzelmére tör. Rajta kívül még négy spanyol jutott be a legjobb nyolc közé, ahol még egy-egy német, szerb és argentin játékos található.

Az első fordulóban erőnyerő Nadal a 2. fordulóban 6:1, 6:0-ra nyert a holland Thiemo de Bakker ellen, a nyolcaddöntőben pedig csak annyit változtatott, hogy azt az egy játékot nem az első, hanem a második szettben „adta oda" ellenfelének, aki ezúttal a német Michael Berrer volt.

„Jobban ment, mint tegnap, az ütéseim közel voltak a vonalhoz, és még labdabiztosabban játszottam" – nyilatkozta az újabb sima diadal után Nadal, aki sorozatban 29. győzelmét aratta a monte-carlói viadalon.

Hogy salakon még mindig a spanyolok a legjobbak, azt bizonyítja az idei verseny is, hiszen Nadalon kívül még négy ibériai játékos jutott be a legjobb nyolcba. Közülük hárman is magasabb kiemelési számmal indulót vertek meg: Albert Montanés Marin Cilicet, Juan Carlos Ferrero Jo-Wilfried Tsongát, míg David Ferrer Ivan Ljubicicet búcsúztatta.

Fernando Verdasco az első szettet ugyan elbukta Tomás Berdych ellen, ám végül ő is nyerni tudott, így a nap egyetlen spanyol veresége Tommy Robredo nevéhez fűződik. Legyőzőjének azonban ő is anyanyelvén gratulálhatott, hiszen az argentin David Nalbandian volt az ellenfele.

A negyeddöntő mezőnyében a spanyol ajkúak mellett a szerb Novak Djokovics és a német Philipp Kohlschreiber található még.

 ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO ROLEX MASTERS, MONTE-CARLO
(2 227 500 euró, salak)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Wawrinka (svájci, 13.) 6:4, 6:4
Nalbandian (argentin)–Robredo (spanyol, 12.) 6:3, 6:4
Montanés (spanyol)–Cilic (horvát, 4.) 6:4, 6:4
Verdasco (spanyol, 6.)–Berdych (cseh, 10.) 5:7, 6:3, 6:2
Ferrer (spanyol, 11.)–Ljubicic (horvát, 8.) 6:0, 7:6
Kohlschreiber (német)–Petzschner (német) 6:3, 6:4
Ferrero (spanyol, 9.)–Tsonga (francia, 5.) 6:1, 3:6, 7:5
Nadal (spanyol, 2.)–Berrer (német) 6:0, 6:1
 
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Djokovics (szerb, 1.)–Nalbandian (argentin)
Montanés (spanyol)–Verdasco (spanyol, 6.)
Ferrer (spanyol, 11.)–Kohlschreiber (német)
Ferrero (spanyol, 9.)–Nadal (spanyol, 2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik