Szávay a felnőttek között először győzte le Azarenkát, így már negyeddöntős

Vágólapra másolva!
2009.05.14. 17:55
Szávay Ágnes 4:6, 6:2, 6:2-re nyert a hetedik helyen kiemelt Viktorija Azarenka ellen a Madridban zajló tenisztornán a női egyes nyolcaddöntőjében. A negyeddöntőben a Jelena Gyementyjevát búcsúztató Amélie Mauresmo vár a magyar játékosra.
Szávay Ágnes életében először nyert Azarenka ellen a felnőttek között
Fotó: Reuters
Szávay Ágnes életében először nyert Azarenka ellen a felnőttek között
Szávay Ágnes életében először nyert Azarenka ellen a felnőttek között
Fotó: Reuters
Szávay Ágnes életében először nyert Azarenka ellen a felnőttek között

A felnőttek mezőnyében eddig kétszer került egymással szembe a két játékos, és bizony Szávay Ágnes még szettet sem tudott nyerni ezeken az összecsapásokon. 2008-ban Stuttgartban 7:5, 6:3-ra, idén Miamiban 6:2, 6:4-re győzött a fehérorosz lány.

Salakon most találkoztak először, ám ezúttal is Azarenka kezdett jobban, az első szettben rögtön elhúzott 4:1-re. Szávay ezután feljött ugyan 5:4-re, kiegyenlíteni már nem tudott, így 6:4-re elbukta a játszmát, aminek kiegyenlítettségét jól jellemzi, hogy a fehérorosz lány mindössze három ponttal nyert többet. Kihasználta viszont mindkét bréklehetőségét, míg Ági négyből csak egyet.

A második játszma pont fordítva alakult, a magyar versenyző húzott el 4:1-re, ennél azonban sokkal nagyobb gondot jelentett Azarenkának, hogy térde egyre rosszabb állapotba került, így ápolást is kellett kérnie. Ez nem sokat használt, Szávay ugyanis 6:2-vel egyenlített, így jöhetett a döntő szett, ami nem volt rossz előjel, mivel a soltvadkerti játékos az első két fordulóból is három szettben jutott tovább, Flavia Pennettát és Aravane Rezai-t is 6:2-re verte meg a mindent eldöntő játszmában.

Úgy tűnt, hogy Azarenka még nagyobb verést kap, hiszen 0:5, 0:40-re állt, de fogait összeszorítva, négy meccslabdát hárítva visszajött a reménytelen helyzetből, majd elvette Szávay adogatását.

5:2-nél ismét egy hosszú játék következett, Azarenka újabb három meccslabdát élt túl, a nyolcadiknál viszont a magyar játékos ütött egy hálósat, ami a találkozó végét jelentette.

A negyeddöntőben az az Amélie Mauresmo vár Szávayra, aki Jelena Gyementyjevát búcsúztatta a 16 között. Egy franciát már kipipált Madridban Ági…

WTA-TORNA, MUTUA MADRILENA MADRID OPEN, MADRID (3 700 000 euró, salak)

EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Szávay (magyar)–Azarenka (fehérorosz, 7.) 4:6, 6:2, 6:2
Szafina (orosz, 1.)–Safarová (cseh) 6:0, 4:6, 6:3

KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
A. Bondarenko (ukrán)–Csakvetadze (orosz) 6:0, 2:6, 6:3
Mauresmo (francia)–Gyementyjeva (orosz, 3.) 1:6, 6:4, 6:4
Dusevina (orosz)–Schiavone (olasz) 6:3, 4:6, 6:2


BEFEDIK A ROLAND GARROS CENTERPÁLYÁJÁT

A tervek szerint jövőre már befedhető lesz a centerpálya a francia nyílt teniszbajnokságon, a Roland Garroson. Ezt a Francia Teniszszövetség jelentette be.
Az illetékes testület egyhangúlag fogadta el a Marc Mimram építész által készített terveket.
Elképzelések szerint jövőre további két pályát is felszerelnek mozgó tetővel a Roland Garroson.
A wimbledoni új fedett centerpálya tesztelése vasárnap lesz: az ünnepélyes próbán olyan világsztárok lépnek fel, mint Andre Agassi, Steffi Graf, Tim Henman és Kim Clijsters. MTI


Így néz majd ki a Garros centere
Fotó: Reuters
Így néz majd ki a Garros centere
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik