Szávay Ágnes ismét győzött, készülhet párospartnere ellen

Vágólapra másolva!
2009.03.16. 20:45
Szávay Ágnes második egyes mérkőzését is magabiztosan nyerte meg az Indian Wells-i tornán, miután a harmadik fordulóban 6:3, 6:4-re verte meg a világranglista 87. helyén található német Kristina Barroist. A magyar lány ellenfele a nyolcaddöntőben Agnieszka Radwanska lesz, akivel párosban az első fordulóban kiesett a tornán.
Szávay Ágnes a harmadik fordulót is sikerrel vette
Fotó: Action Images (archív)
Szávay Ágnes a harmadik fordulót is sikerrel vette
Szávay Ágnes a harmadik fordulót is sikerrel vette
Fotó: Action Images (archív)
Szávay Ágnes a harmadik fordulót is sikerrel vette

Csakúgy, mint a második fordulóban Gallovits Edina ellen, ezúttal is villámrajtot vett Szávay Ágnes, mivel 4:0-ra ellépett a mérkőzés elején. A gémek ugyan nem voltak simák, de a végén mindig a magyar lány örülhetett.

A nagy előny talán túlságosan megnyugtatta, ugyanis a 27 éves német zsinórban három játékot megnyerve visszajött a szettbe, ami teljesen nyílttá vált ezzel. Szerencsére Ági még idejében észbe kapott, és kiegyenlíteni már nem engedte ellenfelét. Ehelyett gyorsan behúzta a játszmát, melyet 6:3-ra nyert így meg.

A második szettet az előző körben a francia Alize Cornet-t búcsúztató Barrois kezdte adogatással, amit hozott is, ezzel a találkozó folyamán először volt nála az előny. Nem sokáig, hiszen Szávay rögtön egyenlített, majd 1:1-nél nagyon fontos játék következett, ami nagy nehezen szintén a magyar lányé lett.

Ezzel annyira lendületbe jött, hogy pillanatok alatt elhúzott 4:1-re, így közel került hozzá a siker. Barrois azonban nem adta könnyen a győzelmet, és csakúgy, mint az első szettben, ezúttal is felzárkózott 4:3-ra.

Szávay már nem először járt így az idény során, de most nem zuhant össze, 6:4-re végül megnyerte a játszmát, így bejutott a legjobb 16 közé.

A világranglistán legelőrébb rangsorolt magyar teniszező következő ellenfele az az Agnieszka Radwanska lesz, akivel párosban a torna első fordulójában vereséget szenvedtek. A lengyel lány a kanadai Aleksandra Wozniakot verte meg a harmadik fordulóban 6:1, 6:4-re.

BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS (4 500 000 dollár, kemény pálya)

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
SZÁVAY ÁGNES (magyar, 22.)–Kristina Barrois (német) 6:3, 6:4
A. Radwanska (lengyel, 7.)–Wozniak (kanadai) 6:1, 6:4

FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ
Murray (brit, 4.)–Mathieu (francia, 32.) 6:3, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik