Szávay hozta az első szettet, majd 4:1-re vezetett, mégis kikapott

Vágólapra másolva!
2009.03.06. 00:36
Szávay Ágnes jól kezdett az amerikai Vania King ellen a Monterreyben zajló 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tenisztorna 2. fordulójában, hiszen 6:3-ra megnyerte az első szettet, majd a második játékban már 4:1-re is vezetett, de végül 6:3, 4:6, 3:6 arányban vereséget szenvedett.
Szávay jól kezdett King ellen, de végül vereséget szenvedett
Fotó: Action Images (archív)
Szávay jól kezdett King ellen, de végül vereséget szenvedett
Szávay jól kezdett King ellen, de végül vereséget szenvedett
Fotó: Action Images (archív)
Szávay jól kezdett King ellen, de végül vereséget szenvedett

Szávay Ágnes számára kiválóan kezdődött az amerikai Vania King elleni mérkőzés. A magyar játékos előbb elvette ellenfele adogatását, majd a sajátját semmire hozta.

A következő gémben az amerikai 30:0-ra és 40:30-ra is vezetett, de végül újra Szávayé lett a játék, és mivel a saját szerváját ismét könnyedén abszolválta, így nagyon hamar 4:0-s előnyre tett szert a világranglistán 27. helyen álló magyar lány.

Szávaynak volt labdája az 5:0-hoz is, de nem élt a lehetőséggel, ez pedig megbosszulta magát, ugyanis amerikai ellenfele azt követően, hogy szépített brékelt is. Szerencsére ezután Szávay rögtön visszabrékelt, majd a játszmáért adogatott, amikor ismét elbukta saját szervajátékát.

A simának induló, de aztán igen csak változatosan alakuló, összesen hat bréket hozó első szettet végül Szávay nyerte meg 6:3-ra.

A második játszma ugyanúgy indult mint az első – Szávay hozta az első két gémet, majd ugyan King egyszer brékelte őt, de mivel a magyar lány kétszer tette meg ugyanezt, így 4:1-re elhúzott.

Sajnos azonban ebben a játszmában is nagyon hullámzóan játszott Szávay, így amerikai ellenfele 4:1 után öt gémet nyert meg zsinórban, így előbb egyenlített, majd 6:4-el övé lett a szett.

A döntő játszmában King tudott előbb brékelni, és ez meghatározta a szett alakulását. Az amerikai lány 3:2-es vezetésénél Szávaynak volt bréklabdája, de nem tudta kihasználni a lehetőséget.

Ezzel pedig el is úszott a meccs, ugyanis King már nem hibázott a saját szerváiban, így végül 3:6, 6:4, 6:3-ra győzött, és a világranglistán 108. helyezett amerikai jutott tovább a 2. fordulóból.

Szávay ütött öt kettőshibát a meccsen, míg ellenfele egyet sem, de ami a legnagyobb különbséget jelentette a két játékos között az a második adogatásból megnyert pontok száma. A magyar teniszező 28 második szervájából csak tízszer ért el pontot (36 százalék), ezzel szemben King 44 második szervából 23-szor volt eredményes. Ez sajnos döntőnek bizonyult.

WTA-TORNA, MONTERREY OPEN, MONTERREY (220 000 dollár, kemény pálya)

EGYES, 2. FORDULÓ
King (amerikai)–Szávay 3:6, 6:4, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik