A megsértett Djokovics parádés játékkal állt bosszút Roddickon

Vágólapra másolva!
2008.09.05. 07:17
Andy Roddick igencsak feldühítette Novak Djokovicsot, amikor azt találta mondani, hogy riválisa csak színleli a sorozatos sérüléseket. A szerb a pályán vett elégtételt az őt ért sérelemért, és remek játékkal 6:2, 6:3, 3:6, 7:6-ra megverte az amerikai játékost az idei US Open férfi negyeddöntőjének utolsó mérkőzésén. Djokovics az elődöntőben Roger Federerrel találkozik majd.
Djokovics a pályán vett revánsot Roddick szavaiért
Fotó: Reuters
Djokovics a pályán vett revánsot Roddick szavaiért
Djokovics a pályán vett revánsot Roddick szavaiért
Fotó: Reuters
Djokovics a pályán vett revánsot Roddick szavaiért

„Andy azt mondta, hogy tizenhatféle sérülésem volt a Robredo elleni meccsemen, de ez nyilvánvalóan nem igaz, világos? Ha komolyan gondolta, ha nem, nem szép dolog ilyet mondania ennyi ember előtt, és azt állítani, hogy csak szimuláltam” – mondta bosszúsan Djokovics, utalva Roddick szavaira, aki kettejük meccse előtt azt az „aggodalmát " fejezte ki, hogy a szerb biztosan madárinfluenzával, lépfenével és egy sor egyéb betegséggel áll majd ki ellene.

A feldühített Djokovics nemes módon állt bosszút: parádés játékkal verte meg a hazai közönség által támogatott Roddickot.

Az európai teniszező remekül fogadta ellenfele rettegett szerváit, hatástalanítva ezzel vetélytársa legnagyobb fegyverét. Az első szettben mindhárom bréklabdáját kihasználta, így háromszor vette el Roddick adogatását, ami pedig nem sűrűn fordul elő.

A következő játszmában csak egyszer ingott meg az amerikai a saját szervájánál, de ez is elég volt a szerbnek, hogy megnyerje a szettet, így nagyon közel került a győzelemhez.

A hazai közönség támogatását maximálisan élvező Roddick azonban nem adta meg magát, a harmadik játszmát megnyerte (az utolsó gémben négy ászt ütve), és úgy tűnt, meg tudja állítani ellenfelét.

Pláne akkor, amikor 5:4-nél a negyedik szett megnyeréséért szerválhatott, és 30:15 volt a javára. Ekkor azonban két kettőshibát vétett, bréklabdához juttatva Djokovicsot, aki élt is a lehetőséggel, s egy gyönyörű fonák emeléssel 5:5-re alakította az állást.

Ezután mindketten hozták az adogatójátékukat, így rövidítés következett. Ebben Roddick 5–5-nél végzetes hibát követett el, a szerb pedig egy jó szervával lezárta az előélete miatt pikánsra sikerült mérkőzést.

Így létrejött az álomelődöntő, ugyanis Djokovics a második helyen kiemelt Roger Federerrel találkozik majd a fináléba jutásért. Az idei Australian Openen szintén a legjobb négy között találkoztak. Akkor a trónkövetelő nyert, utána pedig élete első Grand Slam-győzelmét aratta.

„Egyáltalán nem gondoltam komolyan, amit a meccs előtt mondtam Novakról. Csak vicceltem. Nem hiszem, hogy túllőttem volna a célon, sajnálom, hogy ő így érzi” – szabadkozott Roddick a veresége után. Talán túl későn tette…

Ha kíváncsi az összes eredményre és párosításra, kattintson US Open-adatbankunkra!

US OPEN

FÉRFI, NEGYEDDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 3.)–Roddick (amerikai, 8.) 6:2, 6:3, 3:6, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik