Serena Williams visszavághat nővérének a wimbledoni döntőért

Vágólapra másolva!
2008.09.02. 08:07
Címkék
Flushing Meadows-ban lejátszották a 2008-as US Open női egyesének utolsó nyolcaddöntőjét is, és eldőlt, hogy a negyeddöntőben a Williams testvérpár egymással csap össze. A férfiaknál továbbra is megállíthatatlan Juan Martin del Potro, az argentinok üdvöskéje. Ellenfele a nyolc között a remek formában lévő brit Andy Murray lesz.
Williams-erődemonstráció Flushing Meadowsban
Fotó: Reuters
Williams-erődemonstráció Flushing Meadowsban
Williams-erődemonstráció Flushing Meadowsban
Fotó: Reuters
Williams-erődemonstráció Flushing Meadowsban

Már a negyeddöntőben megismétlődik a wimbledoni finálé, azaz Serena és Venus Williams is túllépett soros ellenfelén a US Open női egyesének nyolcaddöntőjében. Serena így visszavághat a wimbledoni döntőben elszenvedett testvérfiaskóért.

A tizedik US Open-jén szereplő Venus a lengyelek 19 éves tehetségével, Agnieszka Radwanskával csapott össze, és lépett túl két sima szettben. Venus kiváló formában van, ám 2002 óta nem játszott finálét Flushing Meadowsban, és a húg is jól ütögetett eddig.

Serena a szabadkártyával induló francia Severine Bremondot búcsúztatva jutott a nyolc közé. Serena eddig 14 gémet veszített a torna során, Venus 15-öt…

A negyeddöntőbeli Williams–Williams párharc a 17. lesz a két testvér profi karrierje során, mérlegük egyenlő. „Kár, hogy nem lehet a döntő. Vagy legalább elődöntő. Olyan korán van. Elkeserítő ilyen korán összecsapni egymással” – sopánkodott a nyolcaddöntő után Serena.

Bremond a pályán nem tudott komoly ellenállást tanúsítani a mérkőzés során, ám az interjúszobában piszkálódott kicsit. „Szerintem Venus nyerhet ezúttal. Érdekes lesz. Mindenesetre beillik egy finálénak” – mondta a francia, aki elégedett lehet idei New York-i szereplésével.

A férfiaknál kialakult a felső ág legjobb nyolc közötti párosítása. Az már korábban biztossá vált, hogy Rafael Nadal Mardy Fishsel találkozik. Melléjük csatlakozott Juan Martin del Potro és Andy Murray.

Az argentin és a brit negyeddöntője izgalmas csatát ígér. Del Potro sorozatban huszonhárom meccse veretlen (az US Opent megelőző négy tornán nem talált legyőzőre), és talán Murray sem volt még ilyen jó formában élete során.

Tekintse meg US Open-adatbázisunkat!

US OPEN

FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Del Potro (argentin, 17.)–Nisikori (japán) 6:3, 6:4, 6:3
Murray (brit, 6.)–Wawrinka (svájci, 10.) 6:1, 6:3, 6:3
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (FELSŐ ÁG)
Nadal (spanyol, 2.)–M. Fish (amerikai)
Del Potro–Murray

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 4.)–Bremond (francia) 6:2, 6:2
V. Williams (amerikai, 7.)–A. Radwanska (lengyel, 9.) 6:1, 6:3
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Szafina (orosz, 6.)–Pennetta (olasz, 16.)
S. Williams–V. Williams
Gyementyjeva (orosz, 5.)–Schnyder (svájci, 15.)
Jankovics (szerb, 2.)–Bammer (osztrák, 28.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik