Az adogatás volt a hátrány: Cornet nyerte a brékek mérkőzését

Vágólapra másolva!
2008.07.13. 18:15
Érdekes mérkőzést hozott a Római Teniszakadémián megrendezett női tenisztorna egyéni döntője. Alizé Cornet úgy nyert 7:6, 6:3-ra, hogy a találkozó alatt hatszor is elvesztette adogatójátékát. Szlovén ellenfele, Andreja Klepac azonban még rajta is túltett, így francia kézbe került a Gaz de France által szponzorált verseny győztesének járó trófea.
Cornet szettet sem vesztett a torna során
Fotó: MTI
Cornet szettet sem vesztett a torna során
Cornet szettet sem vesztett a torna során
Fotó: MTI
Cornet szettet sem vesztett a torna során

A salakostorna selejtezőiben, majd a főtábláján is több magyarért szoríthattunk. A legjobb eredményt Szávay Ágnestől és Arn Grétától (két olimpiai indulónktól) várhattuk.

Az első helyen kiemelt Szávay fájdalmasan korán, már az első mérkőzésén kiesett, miután két játszmában kikapott a szlovén Andreja Klepactól. Legnagyobb reménységünk búcsúztatója később bebizonyította, hogy győzelme nem a véletlen műve volt, mert egészen a döntőig menetelt.

Ott aztán azzal az Alizé Cornet-val találkozott, aki Szávay pekingi párostársát, Arn Grétát verte meg a szombati elődöntőben.

A finálé olyan mérkőzést hozott, amelyet csak hölgyek képesek produkálni – többször vették el egymás adogatását, mint hozták a sajátjukat.

Az első szett a lehető legszorosabb eredménnyel zárult, Cornet rövidítésben – melyet 7–5-re nyert – hozta a játszmát, amelyben egyébként háromszor-háromszor brékelték egymást a felek.

A java azonban csak ezután jött.

A két játékos oda-vissza nyerte a másik szervagémjeit, ami nők mérkőzésen ugyan elő szokott fordulni, de ilyen mennyiségben azért csak nagyon ritkán.

A francia lány viszont a nézők általános döbbenetére egyszer hozni tudta adogatását, ezzel pedig meg is nyerte a második szettet.

Így az 1 óra 53 perces döntőt követően a második helyen kiemelt Alizé Cornet élete első tornagyőzelmét ünnepelhette, a bankszámlája pedig 28 ezer dollárral lett gazdagabb.

GAZ DE FRANCE NŐI TENISZTORNA, BUDAPEST

EGYÉNI DÖNTŐ
Cornet (francia, 2.)–Klepac (szlovén) 7:6, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik