Négy győztes mérkőzés után Szávay elbúcsúzott Bondarenko ellen

Vágólapra másolva!
2007.06.28. 13:53
A 24. helyen kiemelt Aljona Bondarenko biztosan, 6:2, 6:3-ra nyert Szávay Ágnes ellen az angol nyílt teniszbajnokság második fordulójában. A találkozó ukrán győztese a legjobb 32 közé került.
Szávay Ágnes a második fordulóban búcsúzott
NS-archív
Szávay Ágnes a második fordulóban búcsúzott
Szávay Ágnes a második fordulóban búcsúzott
NS-archív
Szávay Ágnes a második fordulóban búcsúzott

Az esőzés miatt szerdáról csütörtökre halasztott összecsapás nyitó szettjének első felében az esélyesebb ukrán játékos sokkal pontosabb volt, így 4:0-s előnyre tett szert. Szávay igyekezett felvenni a rivális gyors tempóját, de sajnos sokszor hibázott, adogatójátékai közben többször kettőshibát is vétett.

A magyar tinédzser a játszma végére feljavult, de már csak szépíteni tudott.

A második szett sokkal szorosabban alakult, ekkor Szávay már többször is szép megoldással lepte meg ellenfelét. A hatodik gémig fej-fej mellett haladt a két teniszező, mindig a magyar tinédzser vezetett.

A régi „teniszbabona” szerint ilyenkor döntőnek bizonyulhat, ki nyeri a hetedik játékot. Sajnos Bondarenko volt a pontosabb, a találkozó során harmadszor is brékelte ellenfelét.

Szávay ekkor sem adta fel, de az egyenlítés elmaradt, pedig lett volna rá esély. A remények pedig 5:3 után szálltak el végleg, egy újabb adogatójáték elveszítése miatt.

A világranglista 72. helyén álló első számú magyar teniszező így is minden dicséretet megérdemel wimbledoni szereplése miatt, hiszen a selejtezővel együtt négy találkozót nyert, mindannyiszor szettvesztés nélkül.

Aljona Bondarenko a harmadik fordulóban a 15. helyen kiemelt svájci Patty Schnyderrel találkozik.

ANGOL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON), MÁSODIK FORDULÓ

NŐI EGYES
Bondarenko (ukrán, 24.) Szávay Ágnes 6:2, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik