Rafael Nadal legyőzte Novak Djokovicsot Indian Wellsben

Vágólapra másolva!
2007.03.19. 09:14
Rafael Nadal nyerte az 3,285 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tenisztornát, miután a döntőben két játszmában diadalmaskodott a szerb Novak Djokovics felett. A spanyol versenyző a tavalyi francia nyílt teniszbajnokság óta első tornagyőzelmét aratta.
Rafael Nadal
Reuters
Rafael Nadal
Rafael Nadal
Reuters
Rafael Nadal
A spanyol Rafael Nadal és a szerb Novak Djokovics jutott be az Indian Wells-i tenisztorna döntőjébe, és a mérkőzés végül az esélyesebb spanyol játékos diadalát hozta: két játszmában legyőzte szerb ellenfelét.

A világranglista második helyezettje először nyert a tavalyi francia nyílt teniszbajnokság óta, de nem zavarja, hogy Roger Federer előtte áll a világranglistán.
„Federer egy teljesen másik kategória. Roger a sportág történetének legnagyobb alakja, nekem az a célom, hogy tornákat nyerjek, és továbbra is ilyen jó helyen legyek a világranglistán.” – értékelt a 20 éves teniszező.

„Ez egy remek hét volt számomra” – folytatta Nadal. – „Nyolc hónapig nem nyertem trófeát, most azonban egy nagy tornán szakadt meg ez a sorozat.”

Djokovics elismerte a meccs után, hogy nagyon ideges volt.
„Ez valamennyire érthető is, hiszen ez volt az első döntőm egy nagy torna során. Nadal jól kezdett, én kevésbé. Több ki nem kényszerített hibát vétettem. Ellenfelemnek ráadásul remek volt a fonákja, jól tartotta irányítása alatt a meccset.”

A fiatal szerb játékos hozzátette, hogy Nadal – annak ellenére, hogy még mindig csak 20 éves – a tapasztalata miatt is tudott nyerni, hiszen ő már rengeteg nagy döntőt vívott.
„Én nem voltam elégedett a döntőben nyújtott játékommal, jobb is lehettem volna, de összességében azért pozitív élményeim vannak.”

TENISZ, INDIAN WELLS

DÖNTŐ
Nadal (spanyol., 2.) - Djokovics (szerb, 12.) 6:2, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik