Téli olimpia: a Liu testvérek nevelőedzője mesélt a kezdetekről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 09:53
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mára a rövid pályás gyorskorcsolya élvonalába tartoznak, ám idáig természetesen kemény munka volt eljutni. A testvérek nevelőedzője, Erőss Julianna emlékezett vissza a kezdetekre, és árult el néhány érdekességet a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának.

Erőss Julianna tanította meg a Liu testvéreket a gyorskorcsolya alapjaira, mára pedig mindkét fiú a téli olimpián képviselheti Magyarországot. Bár korábban több sportágat is kipróbáltak, a gyorskorcsolya volt az, ami azonnal magával ragadta őket.Erőss Julianna tanította meg a Liu testvéreket a gyorskorcsolya alapjaira, mára pedig mindkét fiú a téli olimpián képviselheti Magyarországot. Bár korábban több sportágat is kipróbáltak, a gyorskorcsolya volt az, ami azonnal magával ragadta őket.

„Úgy ismertem meg őket, hogy sportágat kerestek, mert a szülők mindenféleképpen szerették volna, ha valamit sportolnak – emlékezett vissza. – Én annyit tudtam, hogy az úszás után jöttek hozzám, mert az nem felelt meg. Az első alkalommal annyira megtetszett nekik a gyorskorcsolya, hogy azt mondták: ez az, ide kell jönni!"

A testvérek később másfél évre Kínába kerültek, és ma már mással edzenek. Természetesen Erőss Julianna azóta is figyelemmel kíséri a karrierjüket, ahogy jelenleg a pjongcsangi téli olimpián is szurkol a fiúknak. Szombaton, Liu Shaolin Sándor 1000 méteres döntőjekor is így tett, amelyet a Gyakorló Jégcsarnokból figyelt.

„Nagyon vegyes érzelmekkel éltem át a napot. Tudom, hogy nincs két egyforma verseny, pláne egy olimpián, amelyre négyévente kerül sor és mindenki érmet szeretne" – mondta az edző.

A teljes interjút ide kattintva tekinthetik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik