nemzetisport.hu 2018.02.18 09:53 Frissítve: 2018.02.18 09:57

Téli olimpia: a Liu testvérek nevelőedzője mesélt a kezdetekről

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mára a rövid pályás gyorskorcsolya élvonalába tartoznak, ám idáig természetesen kemény munka volt eljutni. A testvérek nevelőedzője, Erőss Julianna emlékezett vissza a kezdetekre, és árult el néhány érdekességet a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának.

 

Erőss Julianna tanította meg a Liu testvéreket a gyorskorcsolya alapjaira, mára pedig mindkét fiú a téli olimpián képviselheti Magyarországot. Bár korábban több sportágat is kipróbáltak, a gyorskorcsolya volt az, ami azonnal magával ragadta őket.

„Úgy ismertem meg őket, hogy sportágat kerestek, mert a szülők mindenféleképpen szerették volna, ha valamit sportolnak – emlékezett vissza. – Én annyit tudtam, hogy az úszás után jöttek hozzám, mert az nem felelt meg. Az első alkalommal annyira megtetszett nekik a gyorskorcsolya, hogy azt mondták: ez az, ide kell jönni!"

A testvérek később másfél évre Kínába kerültek, és ma már mással edzenek. Természetesen Erőss Julianna azóta is figyelemmel kíséri a karrierjüket, ahogy jelenleg a pjongcsangi téli olimpián is szurkol a fiúknak. Szombaton, Liu Shaolin Sándor 1000 méteres döntőjekor is így tett, amelyet a Gyakorló Jégcsarnokból figyelt.

„Nagyon vegyes érzelmekkel éltem át a napot. Tudom, hogy nincs két egyforma verseny, pláne egy olimpián, amelyre négyévente kerül sor és mindenki érmet szeretne" – mondta az edző.

A teljes interjút ide kattintva tekinthetik meg.

2021.06.08 23:43:55

Téli sportok K. E.

Az olasz emelkedőkön Valter Attilának és Dina Mártonnak szurkoltak Jászapáti Petráék.

2021.02.23 07:28:49

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

„Hat legszebb díjam mellett ma is ereklyeként őrzöm azt a kopott kis retikült, amit akkor kaptam.”

2021.02.22 09:08:56

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Sebestyén Júlia és Hoffmann Nóra versenyzőként bizonyított, most edzőként dolgoznak az újabb sikerekért.

2021.02.10 21:37:40

Téli sportok ZSOLDOS BARNA

„Ha valamit megváltoztathatnék utólag, akkor nem indulnék el azon a versenyen Ausztriában...”