Sílövő-vb: norvég diadal vegyes párosban

Vágólapra másolva!
2023.02.16. 16:59
null
Bő minden számban nyert, amelyben elindult (Fotó: AFP)
A várakozásoknak megfelelően a norvégok nyerték a vegyes párost a németországi Oberhofban zajló sílövő-világbajnokságon.

A második helyen az osztrákok, a harmadikon az olaszok végeztek.

A duóknak 6, illetve 7.5 kilométert kellett teljesíteniük két-két részletben – előbb a női, majd a férfi csapattag versenyzett, aztán ugyanez ismétlődött – menetenként fekvő és álló, azaz összesen nyolc lövészettel.

A norvég, osztrák, olasz trió a csütörtöki viadal nagy részében együtt haladt. Marte Olsbu Röiseland a harmadik menet végén hibátlanul lőtt, ezzel kissé elszakadt ellenfeleitől. Johannes Thingnes Bö ugyanakkor a záró etapban, amely az ő második menete volt, fekvő lövészetben négyszer is rontott, így büntetőkört kellett teljesítenie, mivel egy sorozatnál csak három póttöltényt lehet felhasználni. A pontatlanság miatt megelőzte őt David Komatz és Giacomel Tommaso, de az álló lövészetig a norvég felzárkózott. Utolsóra pedig pontosan célzott, míg két riválisa ekkor hibázott, így a norvég páros végül nagy fölénnyel nyert. Tommaso nagyon elizgulta ezt a sorozatot, két büntetőkört is meg kellett tennie, emiatt Komatz simán szerezte meg a második helyet.

Az ötszörös olimpiai bajnok Bö a mostani vb-n az ötödik aranyát gyűjtötte be – minden számban nyert, amelyben elindult –, összességében a 17. vb-győzelménél tart. Így már csak három siker választja el a húsz arannyal csúcstartó elődjétől, az ugyancsak norvég Ole Einar Björndalentől. Oberhofban még két száma lesz.

Röiseland a 13. vb-aranyát nyerte meg, ezzel a nőknél már ő a rekorder, a német Magdalena Neunert hagyta le.

SÍLÖVŐ-VB, OBERHOF
Vegyes páros, 6+7.5 km
1. Norvégia (Marte Olsbu Röiseland, Johannes Thingnes Bö) 35:37.1 perc (1 büntetőkör, hat póttöltény)
2. Ausztria (Lisa Theresa Hauser, David Komatz) 35:50.9 (0, 6)
3. Olaszország (Lisa Vittozzi, Giacomel Tommaso) 36:28.1 (2, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik