Speciális olimpia: három magyar arany a második napon

Vágólapra másolva!
2017.03.20. 19:36
null
A Hingyi-testvérek és Kelemen Zsuzsanna szakágvezető (Fotó: specialolympics.hu)
Az alpesi síző Csernai Tibor aranyérme után beindult a magyar henger a téli speciális olimpián. Péter Dávid kezdte az éremgyűjtést a grazi jégcsarnokban. A speciális tréningek mellett integrált körülmények között is edző sportoló az 1000 méteres távon bizonyult legyőzhetetlennek, a döntőben kanadai és mexikói ellenfelét utasította maga mögé – jelentette a Speciális Olimpiai Bizottság.

Péter Dávid így értékelte győzelmét: „Fantasztikus érzés, szavakba nem lehet önteni, hogy mennyire boldog vagyok. Azért kemények voltak az ellenfelek, de időben meg tudtam lépni tőlük. Tudtam menni a saját íveimen. Sokan szurkoltak nekem, jó volt így szerepelni.”

Ramsauban, a hófutóknál hétfőn három döntőben is érdekeltek voltunk. A fiúk 100 méteres sprinttávján a kőszegi Kurucz Tamás győzött nagy csatában, 29 századmásodperces különbséggel megelőzve pakisztáni vetélytársát.

Tamás boldogan mesélt sikeréről: „Nem gondoltam volna, hogy megnyerhetem. Közben végig arra koncentráltam, hogy gyors tempóban haladjak, nem figyeltem senkire, csak magamra és közben folyamatosan éreztem, hogy dobog a szívem. Boldog vagyok, hogy a hazámért küzdhettem.”

A lányok 100 méteres távján a szintén kőszegi Vígh Barbara harmadikként ért célba, bronzérmét örömkönnyeket hullajtva fogadta, élete első világversenyén felszakadtak benne az érzelmek. Barbit csak két dél-amerikai sportoló tudta megelőzni.

800 méteren a tiszakécskei Berta Zoltán is nagyot küzdött, végül az ötödik helyen fejezte be szereplését.

A nap harmadik győzelme a műkorcsolyázó Hingyi-testvérek nevéhez fűződik. Ágnes és Rita párosban nyert, pont, mint négy évvel ezelőtt Dél-Koreában. A lányok elegáns programot mutattak be a „Csillagpor” című film zenéjére. A magyar delegációnak két versenynap után összesen 4 arany és 1 bronzérme van.

Az ausztriai világjátékok eseményei március 24-ig tartanak. A 33 magyar versenyző 5 sportágban: alpesi síben, hófutásban, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és padlóhokiban indul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik