Speciális olimpia: öt aranyat szereztek a magyarok csütörtökön

K-SZ. B.K-SZ. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 22:19
null
Kiss Tamás (kékben) óriási csatában szerzett aranyat asztaliteniszben (Fotó: Special Olympics Hungary/Facebook)
A mieink három nap alatt összesen már 24 érmet szereztek a berlini speciális olimpián. Csütörtökön ötöt – mind az öt arany volt.

Háromból három Varga Ágnes mérlege, aki eddigi mindhárom speciális olimpiáján érmet ünnepelhetett, ezúttal aranyat. A női bocsások egyéni döntőjében lehengerlő módon 10–0-s különbséggel múlta felül makaói ellenfelét, amivel divíziója legjobbja lett. A sportoló és a vezetőedző, Havasi Marcell a küzdelmek után meghatódva fogadta az elismerő gratulációkat a helyszínen tartózkodó Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázótól.

Az asztaliteniszező Kiss Tamás is a dobogó tetejére állhatott, miután kiélezett küzdelemben, óriási csatában legyőzte svéd riválisát. A versenynap harmadik magyar aranyát a cselgáncsozó Lipták Viktória „szállította”, aki egyiptomi és üzbég harcosokat is legyőzött az első helyig vezető úton. Úszóink is kiváló eredményeket értek el, Mátyás Dalma 50, Megyesi Orsolya pedig 100 méter háton csapott elsőként célba. Szintén biztossá vált, hogy érmet szerez a női egyesített, tehát ép és fogyatékkal élő sportolókból álló labdarúgócsapatunk, hiszen 6–1-re legyőzte az Arab Emírségeket, és ezzel bejutott a szombati fináléba, amelyben Kenya ellen lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik