Tagscherer Imre is ott lesz az olimpián

www.mob.hu www.mob.huwww.mob.hu www.mob.hu
Vágólapra másolva!
2010.01.28. 12:38
null
<p>Tagscherer Imre előlépett a tartalékok közül </p><p>(fotó: biathlon-online.de)</p>
Címkék
S&iacute;l&ouml;v&eacute;szetben a nemzetk&ouml;zi sz&ouml;vets&eacute;g &eacute;rtes&iacute;t&eacute;se szerint az első sz&aacute;m&uacute; tartal&eacute;k hely&eacute;ről elől&eacute;pett &eacute;s r&eacute;szv&eacute;teli lehetős&eacute;get kapott a magyar sz&iacute;nek k&eacute;pviselője, m&iacute;g a sz&aacute;nk&oacute;ra v&aacute;lt&oacute; &eacute;s az utols&oacute; napokig bizakod&oacute; kenus olimpiai bajnok Pulai Imre nem jut lehetős&eacute;ghez.

Ezzel  véglegessé vált, hogy 16 magyar versenyző indul a vancouveri téli olimpiai játékokon. Ami a sílövészetet illeti, a szövetség által kiírt válogatón Tagscherer Imre bizonyult jobbnak, s így Vasas 38 éves versenyzője, Zoltán öccsét követve, harmadszor vehet részt a téli játékokon, indulhat a mintegy 80 versenyzőt számláló mezőnyben.

A szánkósportra váltott kenus olimpiai bajnok Pulai Imre viszont joggal csalódott, hiszen az utolsó napokig biztatták, de a hétfő esti szóbeli közlés után kedden a hivatalos értesítés írásban is megérkezett. Hartmuth Kardlouc, a nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatója sajnálattal értesítette Pulai Imrét arról, hogy nem került be a meghívottak közé.

„A népszerű Sumák joggal érezheti becsapottnak magát " – magyarázta Szabó István, az ismert fővárosi  sportvezető, a szánkószövetség szakmai igazgatója.

 

„Az ősszel, a versenyidény kezdetén Imre olimpiai részvételi lehetőségei után érdeklődve azt az írásbeli választ kaptuk a nemzetközi szövetségtől, hogy ha megszerzi a versenyzési engedélyt, majd a selejtezőkön biztosítja indulását a világkupa-viadalokon, amelyeket értékelhető eredménnyel fejez be, akkor ha nem is szerzi meg a részvételi kvótát, de számíthat a nemzetközi szövetség meghívására. Imre ezeket a feltételeket becsülettel  teljesítette. A részvételével kapcsolatos döntést január huszonkettedikére ígérték, de elhalasztották.

A MAGYAR CSAPAT
Sebestyén Júlia (műkorcsolya)
Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim (jégtánc)
Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Darázs Péter, Knoch Viktor (rövid pályás gyorskorcsolya)
Berecz Anna, Döme Zsófia, Bene Márton (alpesi sí)
Viczián Vera, Tagscherer Zoltán (sífutás)
Tagscherer Imre (sílövészet)

Imre rajthoz állt az Európa-bajnokságon is, ismét célba  ért, s még hetvenkét órával ezelőtt is azzal biztatták, meghívást kap Vancouverbe. Rendkívüli energiát és nem kevés anyagiakat áldozott azért, hogy a feltételeket teljesítse, de sajnos ez sem volt elég.

Arról nem beszélve, hogy a szánkósport számára különleges érdekességet, reklámlehetőséget nyújtott volna egy nyári olimpiai bajnok indulása. Azaz fogalmazhatunk úgy is, hogy a nemzetközi szövetség ezúttal öngólt lőtt. A számunkra   kedvezőtlen döntéssel minden bizonnyal elvesztettek egy fejlődő nemzeti szövetséget, és számos fiatal versenyzőt, hiszen Pulai Imre téli olimpiai rajtja bizonyára több magyar fiatalt ösztönzött volna a versenyszerű szánkózásra, Szocsiban talán az utódok már követhették volna Pulai Imre példáját."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik