Anja Pärson újabb rekordot dönthet

CS.N.M. CS.N.M.CS.N.M. CS.N.M.
Vágólapra másolva!
2007.02.15. 12:42
Anja Pärson lehet az első női alpesi síző, aki négy aranyérmet nyer ugyanazon a világbajnokságon, ha pénteken begyűjti az elsőséget a műlesiklásban is. A vb egyébként Aréban zajlik, Svédországban, tehát a klasszis hazájában válhat rekorderré.
Anja Pärson kedden bukott, de pénteken ismét nyerni szeretne
Reuters
Anja Pärson kedden bukott, de pénteken ismét nyerni szeretne
Anja Pärson kedden bukott, de pénteken ismét nyerni szeretne
Reuters
Anja Pärson kedden bukott, de pénteken ismét nyerni szeretne

A svéd klasszis már sportágtörténetet írt azzal, hogy megnyerte a szuper-óriásműlesiklást, a szuper-kombinációt és a lesiklást is, így ő lett az első, aki mind az öt számban világbajnok lett (a műlesiklást és az óriásműlesiklást már korábban megnyerte).

„Mindig az aranyérem a célom – mondta a huszonöt éves csillag az óriásműlesikló szám után, amelynek második futamában kiesett, így abban a számban kedden az osztrák Nicole Hosp nyert. – Érzem, hogy még mindig van elég erőm, nem aggódom az újabb verseny miatt, szóval ez jó előjel a lesiklás előtt.”

Eddig összesen egyetlen ember volt képes egy versenyen négy aranyat begyűjteni, méghozzá az osztrák Toni Sailer, aki az 1956-os téli olimpián és az ugyanakkor lebonyolított világbajnokságon remekelt.

Egy újabb aranyéremmel Pärson beérné nagy riválisát, Janica Kostelicet, aki kilencszer állhatott a dobogó legmagasabb fokára olimpiákon és világbajnokságokon. A horvát versenyző egyébként ezt a szezont kihagyja.

A norvég Kjetil Andre Aamodt, aki a múlt hónapban vonult vissza a sportolástól, pályafutása során húsz érmet szerzett a főbb világversenyeken. Ebben a kategóriában a svéd klasszis tizennégynél jár, és könnyen túlszárnyalhatja ezt a rekordot.

„Megvan hozzá a tehetsége – nyilatkozta Aamodt. – Sokkal sikeresebb már most, mint én voltam ebben a korban. Természetesen minden attól függ, hogy meddig folytatja a karrierjét.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik