Így húzta magára, majd élte túl a lavinát az extrém síelő – videó!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.25. 09:29
Julien Lopez, francia freeride síelő egy világkupaverseny futama közben indulásakor lavinát indított el, menekülési kísérlete egy esés következtében kudarcba fulladt, így a megindult hótömeg 500 méteren át sodorta őt, majd maga alá temette a Mont Blanc-on.

Lopez hivatalos Youtube-csatornáján a héten tette elérhetővé azt a felvételt, amelyen végigkövethetőek a félelmetes képsorok, a lavina indulásától egészen a sikeres mentőakcióig. A 32 éves síelő életét a magánál hordott jeladónak, barátainak és a szakképzett mentésnek köszönhette. Megmenekülése kivételesen szerencsés eset, ezt ő maga is elismerte.Youtube-csatornáján a héten tette elérhetővé azt a felvételt, amelyen végigkövethetőek a félelmetes képsorok, a lavina indulásától egészen a sikeres mentőakcióig. A 32 éves síelő életét a magánál hordott jeladónak, barátainak és a szakképzett mentésnek köszönhette. Megmenekülése kivételesen szerencsés eset, ezt ő maga is elismerte.

„Szerencsés voltam, nem úgy, mint a többi barátom. Ha a hegyekbe mész, mindig legyen nálad jeladó, lapát és légzsák, hogy a profi és kiképzett barátaid tizenöt perc alatt ki tudjanak szedni a hó alól. És ha ez mind veled van, akkor is az esetek huszonöt százalékában halott vagy. Szörnyű élmény, ha a hótömeg maga alá temet, el sem lehet mondani. Senkinek sem kívánom, hogy átélje azt, amit én azon a napon. Tehát, síelni csak ésszel, gondolj a szeretteidre, ez mindig jusson eszedbe!” – idézi Lopez videóban elhangzott szavait a sielok.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik