Kezet fogna támadóival a fejbe lőtt focista

Vágólapra másolva!
2012.12.31. 11:49
A Real Zaragoza korábbi argentin játékosát, Fernando Cácerest három éve sebesítették meg egy rablótámadás során. A szörnyű eset óta először tért vissza egykori klubsikerei helyszínére, Zaragozába.

Cácerest 2009 novemberében lőtték meg egy autótolvaj-banda tagjai. Három golyót kapott, melyek közül egy a szemén át hatolt a koponyájába, és sokáig nem is tudták eltávolítani onnan. Hetekig volt élet-halál között, végül az orvosok megmentették az életét, de a jobb szemére megvakult, és kerekesszékbe kényszerült.

Fernando Cáceres és barátja, Pinto (Fotó: Marca
Fernando Cáceres és barátja, Pinto (Fotó: Marca

Most visszatért egykori klubsikerei színhelyére, Zaragozába, ahol óriási szeretettel fogadták korábbi csapattársai, a klub jelenlegi játékosai és a szurkolók is. Sőt, még egy meglepetés vendéget is kapott. A Marca spanyol napilap egy rövid interjút is készített Cáceresszel.

„Mit jelent önnek az, hogy a Barcelona kapusa, Pinto eljött Cádizból, hogy láthassa?"

„Nagyon sokat jelent, ugyanis mi nem csak csapat-, hanem szobatársak és barátok is voltunk a Celta Vigónál. Akkoriban rengeteg időt töltöttünk együtt. Az, hogy eljött meglátogatni, jól mutatja, milyen nagyszerű fickó is ő."

(Forrás: youtube.com/user/RealZaragozaOficial)

„Gondolom, hallott már Salvador Cabanasról, aki ugyancsak túlélt egy támadást (a paraguayi csatárt egy mexikói szórakozóhelyen lőtték fejbe 2010 januárjában – a szerk.), és visszatért a pályára. Példaként tekint rá?"

„Meglátogatott a kórházban, és elmesélte, mi történt vele. Elmondta, hogy csak az lebegett a szeme előtt, hogy újra futballozhasson, és én is gondolkodok. Igen, ő egy követendő példakép a számomra."

„Ha szembe találkozna a támadóival, mit tenne?"

„Semmit. Tényleg nem csinálnék semmi. Teljes nyugalommal kezet tudnék rázni azokkal, akik rám lőttek. Senki iránt nem táplálok bosszúvágyat. Ami történt, megtörtént, és kész. Nincs bennem harag és bosszúvágy."

Cáceres fénykorában többek között a Valencia, a River Plate és a Zaragoza csapatában játszott: 1995-ben KEK-et nyert a Real Zaragozával és 1992-1997 között 24 alkalommal szerepelt a nemzeti tizenegyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik