T. D. 2020.05.04 18:51 Frissítve: 2020.05.05 23:56

La Liga: közlemény – így indulhat újra a spanyol bajnokság

Hivatalos közleményt adott ki a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a La Liga, ebben gyakorlatilag megerősítik Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök korábbi szavait a bajnokság újraindítását illetően.

Jelen állás szerint júniusban indulhatnak újra a küzdelmek a spanyol bajnokságban (Fotó: AFP, archív)

 

A hétfői közleményben az áll, az első és másodosztályú klubok ezen a héten újrakezdhetik az edzéseket. Egyelőre az egyéni gyakorlás megengedett, természetesen az előírt orvosi tesztek elvégzése után. A La Liga is úgy számol, hogy júniusban indulhat újra a bajnokság.

„Ez a krízis mindannyiunkra jelentős hatást gyakorol – így Javier Tebas, a La Liga elnöke. – A futball visszatérése azt jelzi, hogy a társadalom ismét a normális működés felé halad. Így visszatérhet az élet egy olyan eleme is, amelyet Spanyolországban és világszerte is ismernek és szeretnek. Az emberek egészsége mindennél fontosabb, ezért kialakítottunk egy protokollt, amelynek segítségével mindenki egészségét megőrizhetjük a La Liga újraindulása mellett. Hasonló körülményekkel még nem találkoztunk korábban, de reméljük, hogy júniusban újrakezdhetjük a játékot, és befejezhetjük a 2019–2020-as idényt.”

Korábban a spanyol miniszterelnök is azt mondta, hogy május 4-én indulhatnak újra az egyéni edzések a kluboknál. Ennek kapcsán akkor a Cadena COPE rádióállomás és az As című lap ugyanazt a forgatókönyvet vázolta fel az újraindításra: május 18-án kezdődhetnek el a kiscsoportos edzések, június 1-én a csapatok közös edzései, június 5-én vagy 12-én pedig folytatódhat a bajnokság – zárt kapuk mögött.

LaLiga English on Twitter

Official statement. #LaLigaSantander and #LaLigaSmartBank clubs to return to training this week.2021.01.23 20:17:37

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kroos, Benzema és Modric remekelt; Hazard gólt lőtt és gólpasszt adott – először madridi karrierje során.

2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.

2021.01.17 19:25:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A kétszer is egyenlítő, majd a hosszabbításban csodagólt szerző baszkoké lett a spanyol Szuperkupa.