La Liga: itt az újraindulás terve – bólintott a miniszterelnök is

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 19:52
null
Az üres Camp Nou (Fotó: AFP)
Pedro Sánchez, Spanyolország miniszterelnöke kedd este a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítéséről tartott sajtótájékoztatót. Ezen szó esett arról is, hogy a spanyol profi sportligákban – így az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) is – május 4-én elkezdődhetnek az edzések.

 

A normális élet beindításának négyszakaszos tervét meghirdető Pedro Sánchez miniszterelnök a sportról szólva annyit közölt: május 4-től csak az egyéni edzéseket engedélyezik a sportközpontokba visszatérő labdarúgóknak, és azokat is szigorú egészségügyi felügyelet mellett – természetesen negatív eredményt hozó koronavírusteszt után.

Pedro Sánchez (Fotó: AFP)
Pedro Sánchez (Fotó: AFP)

A Cadena COPE egy nappal korábban már megszellőztetett egy tervet a futballélet beindítására, ebben szintén az egyéni edzések május 4-i engedélyezése szerepelt.

A rádió értesülésének megfelelő további menetrendet vázolt fel az As spanyol sportnapilap is kedd este a miniszterelnöki beszéd alapján: május 18-án kezdődhetnek el a kiscsoportos edzések, június 1-én a csapatok közös edzései, június 5-én vagy 12-én pedig folytatódhat a bajnokság – zárt kapuk mögött.

Természetesen mindennek feltétele, amit Sánchez miniszterelnök sem győzött hangsúlyozni kedd esti beszédében: hogy a járványhelyzet a reményeknek megfelelően javul, az eseményeket képesek ellenőrzés alatt tartani.

Mint ismert, a koronavírus-járvány nem egyformán sújtotta az európai országokat – Spanyolország a leginkább érintettek közé tartozik, Sánchez beszédében 23 822 halálos áldozatról esett szó.

Kedden beszámoltunk róla, hogy Franciaországban más döntés született: Édouard Philippe miniszterelnök a szigorú korlátozások fenntartásának bejelentésével egy időben gyakorlatilag lefújta az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik