Barcelona: a Real korábbi játékosával pótolnák Busquetset

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 15:45
null
Volt kitől tanulnia Parejónak Madridban (Balról: Cristiano Ronaldo, Marcelo, Parejo, Gonzalo Higuaín, Fernando Gago, Guti, fotó: AFP)
Spanyol lapértesülések szerint az FC Barcelona megtette ajánlatát a Sergio Busquets helyére kinézett spanyol játékosnak, Dani Parejónak, aki most a Villarrealt erősíti, de korábban a Real Madridban szerepelt, sőt a madridi klub saját nevelésű futballistája.

Az FC Barcelona átigazolta ingyen a Manchester Citytől a 32 éves Ilkay Gündogant, akivel 2025-ig kötött szerződést (a német játékos évi 9 millió eurós nettó fizetést kap, a City évi 12 millió fölött ajánlott neki, ám rövidebb távú szerződés keretein belül), de nem értek véget ezzel a katalánok középpályát célzó erősítései: a 34 éves, a Miamiba távozó Sergio Busquets utóda a spanyol sajtó szerint Dani Parejo lesz.


Aki szintén 34 éves, de kiváló formában futballozik, az előző idényben hozta a 7-es átlagot az osztályzatok alapján – a Jijantes FC értesülései szerint 1+1 éves szerződést ajánlottak neki a katalánok, de a középpályás mindenféle opció nélküli kétéves szerződésben gondolkodik. Az FC Barcelona mestere, Xavi beszélt már a játékossal, írják többen is, a neves spanyol újságíró, Javi Mata pedig arról tudósított, hogy a Villarreal, ha nem is ingyen, de elengedi a játékost, akinek jövőre fut ki a szerződése.

Érdekes – és ezt már mi jegyezzük meg –, hogy Parejo ügynökét, Arturo Canalest nagyon jól ismerik Barcelonában, ő Riqui Puig, Juan Miranda, Samuel Umtiti, Joan González, Ivan Rakitic, Pablo Torre, Gerard Piqué – és Xavi ügynöke is!

Ha Parejo nem, akkor a nála sokkal védekezőbb szellemű Oriol Romeu lehet Busquets örököse, ő picit fiatalabb (nemsokára 32 éves), másrészt a Barca neveltje, 2004 és 2011 között játszott ott, aztán eladták a Chelsea-nek – most a Gironával kell egyezkedni az ügyében, a klub tavaly 5.5 millió euróért vette meg a szűrőt a Southamptontól.

Gerard Romero azt sem zárja ki, hogy Gündogan mellett a két spanyol játékos is az FC Barcelonához igazol.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik