La Liga: Busquets távozik a Barcelonától – hivatalos

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.05.10. 11:25
null
Sergio Busquets (Fotó: AFP)
Egy Barca-legenda búcsút mond – ezzel az üzenettel tette hivatalossá közösségi csatornáin az FC Barcelona, hogy az idény végén a csapat egyik emblematikus labdarúgója, Sergio Busquets elhagyja a klubot.

 

A 34 éves klublegenda várható távozásáról már kedden cikkezett a spanyol sajtó, állítólag aznap néhány csapattársával közölte is döntését, és most megerősítést nyert az információ: az első csapatban a 2008–2009-es idényben bemutatkozó, több mint 700 tétmeccsen pályára lépő Sergio Busquets nem újítja meg nyáron lejáró szerződését.

„Már kisgyermekként a Barcáról ábrándoztam, aztán a valóság felülmúlta minden álmomat. Annak idején nem hittem volna el, ha valaki azt jósolja, hogy tizenöt idényt fogok a Barcában futballozni, több mint hétszáz mérkőzésen lépek pályára a világ legjobb csapatában. Hihetetlenül büszke vagyok, hogy mégis így történt. Megtiszteltetés, hogy ezért a klubért dolgozhattam. De ahogyan mindennek van kezdete, van vége is: most jött el az ideje, hogy meghozzam ezt a nehéz döntést” – többek között ezt mondja az alábbi videóban a búcsúzó Busquets.


Az El Mundo Deportivo emlékeztet: Busquets már az idény elején jelezte, hogy ez lehet számára az utolsó, ám amikor szóba került barátja, Lionel Messi esetleges visszatérése, elgondolkodott a hosszabbításon. Bár a Párizsból távozni készülő argentin világbajnok sorsa a nyilvánosság számára továbbra sem tisztázott – a legfrissebb hírek szerint Szaúd-Arábia ígérkezik a következő állomásának –, Busquets szerdán hivatalossá tette búcsúját.

A katalán sportlap szerint a csapatkapitány a csúcson akart elköszönni szeretett klubjától, és a minden bizonnyal bajnoki címmel végződő idény végén ez lehetővé válik számára.

Hogy hol folytatja Busquets, egyelőre nem publikus.

A Mundo szerint Busquets egyik képviselője Szaúd-Arábiában tartózkodik, ahol három klub is intenzíven érdeklődik a középpályás iránt: az al-Sabab, a Cristiano Ronaldót foglalkoztató al-Naszr, valamint a Lionel Messire vadászó al-Hilal. Utóbbi két csapat mesés, évi 17 millió eurós fizetéssel csábítja Busquetset. Képben van David Beckham egyesült államokbeli klubja, az Inter Miami is – értelemszerűen jóval szerényebb bérajánlattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik