A Madridba visszatérő Luís Figo szerint Raúlt el akarják üldözni

Vágólapra másolva!
2009.06.17. 07:58
A Real Madrid háza táján egyre gyakoribb téma, hogy a nyári nagybevásárlás után mi lesz a sorsa a csapat klasszis támadójának, Raúlnak. A „királyi gárdában” öt évet töltő, családjával ismét Madridba költöző Luís Figo szerint a klub új vezetői el akarják üldözni a csatárt. Miguel Pardeza, a spanyol együttes újdonsült sportigazgatója elmondta, Raúlnak meg kell küzdenie a helyéért.
Figo (háttal) kiáll a korábbi csapattárs mellett
Fotó: Action Image (archív)
Figo (háttal) kiáll a korábbi csapattárs mellett
Figo (háttal) kiáll a korábbi csapattárs mellett
Fotó: Action Image (archív)
Figo (háttal) kiáll a korábbi csapattárs mellett

Nincs könnyű helyzetben a Real Madrid 31 éves csatára, Raúl, mivel rendkívül erős konkurenciát kaphat a klub új vezetőitől. Bár a utóbbiak nem tettek említést arról, hogy az együttes ikonjának távoznia kellene, mégis háttérbe szorulhat a nyári nagybevásárlás után.

Florentino Pérez elnök ugyanis már javában belekezdett a csapat új támadóalakzatának kialakításába, és a madridiak első embere mindenképpen szeretne egy klasszikus csatárt is igazolni. Az egyik legfőbb jelölt a Raúlt a spanyol válogatottból is kiszorító David Villa.

Az ügyben a „királyi gárdánál” öt évet lehúzó Luís Figo is megszólalt, aki visszaköltözik családjával Madridba. Az idény végi visszavonulása után az Inter utazó nagykövetének kinevezett portugál szerint a spanyol klub vezetői el akarják üldözni korábbi csapattársát.

„Néhányan, akik az együttes kialakításán dolgoznak, azt szeretnék, ha Raúl visszavonulna. Nagyon reméljük, hogy nem járnak sikerrel – mondta Figo az Onda Cero rádió egyik műsorában. – Ő a legjobb játékos, az én csapatomban mindig helye lenne. Nagy valószínűséggel én is folytattam volna a Real Madridban, ha hagyják. De sohasem kínáltak komoly szerződést. Öt évet töltöttem a klubnál, és ami a legjobban zavar, hogy el sem búcsúzhattam a szurkolóktól.”

Raúl esetéről a Real újdonsült sportigazgatója, Miguel Pardeza is beszélt, aki tiszteli a támadót, de elmondta, neki is ugyanúgy meg kell küzdenie a csapatba kerülésért, mint a többieknek.

„Nem szeretnék arról vitatkozni, hogy eljött-e az ideje Raúl visszavonulásának, aki a klub élő legendája – mondta Pardeza. – A meccsek és az edzések alapján el kell majd döntenie, hogy meddig akarja folytatni. Nincs előzetes tervünk Raúllal. Ha jobb tud lenni, mint a társai, akkor játszik majd, ha nem, akkor pedig más kap szerepet.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik