A Barcelona az utolsó pillanatban egyenlített a Valencia ellen

Vágólapra másolva!
2008.02.28. 00:14
Az utolsó pillanatban Xavi góljával egyenlített hazai pályán a Barcelona labdarúgócsapata a Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Valencia ellen. Frank Rijkaard együttese egész meccsen fölényben játszott, de egy kontra végén hátrányba került. A hajrában aztán Xavi találata azt jelentette, hogy a visszavágóra nem hátránnyal utazik a katalán együttes.
Lionel Messi (középen) ezúttal is veszélyesen futballozott
Reuters
Lionel Messi (középen) ezúttal is veszélyesen futballozott
Lionel Messi (középen) ezúttal is veszélyesen futballozott
Reuters
Lionel Messi (középen) ezúttal is veszélyesen futballozott

Rögtön a mérkőzés elején előnyt szerezhetett volna a Barcelona, amikor a hatodik percben Xavi lépett ki Messi passza után, azonban a középpályás a kapujából remekül kimozduló Hildebrandba lőtt. Ezzel azonban nem szabadult fel a vendégek kapuja, hiszen Samuel Eto’o a kipattanó után kapásból próbálkozott, azonban egy védőt talált telibe.

Nem sokkal később megszületett az első találat, amelyet a vendégek szereztek. A gól szépséghibája csupán annyi volt, hogy Joaquín hiába lőtt a hazaiak hálójába, ugyanis a játékvezető les miatt érvénytelenítette azt.

A gránátvörös-kékek a továbbiakban fölényben játszottak, amelynek köszönhetően Henry előbb távolról próbálkozott – ekkor Hildebrand hárított -, majd néhány perccel később ismét a francia klasszis került helyzetbe, de centikkel lemaradt Eto’o bal oldali beadásáról.

A negyvenötödik percben aztán Abidal egy lecsorgó labda után mintegy huszonkét méterről lőtt, és igaz a vendégek kapusáról szögletre pattant a labda, azonban nem sok híja volt, a hazaiak megszerezzék a vezetést.

A fordulás után a Barcelona hatalmas nyomás alá helyezte Ronald Koeman együttesét, és a második játékrész elején egy gyors ellentámadás végén Deco boka passza után Messi került ziccerbe, azonban az argentin kiválóság ezúttal hibázott.

A folytatásban is Frank Rijkaard együttese játszott fölényben sorra dolgozta ki a lehetőségeket, azonban a végjátékba mindig hiba csúszott. Ahogy ez lenni szokott a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és a Valencia szerezte meg a vezetést.

Egy kontra végén Arizmendi kapott remek labdát a tizenhatos jobb oldalán, majd éles szögből középre játszott, ahol David Villa érkezett, és két védő szorításából közelről az üres kapuba belsőzött.

A folytatásban a Barca továbbra sem adta fel sorra dolgozta ki a bekapott gól után a helyzeteket, aminek meg is lett az eredménye az utolsó pillanatban, hiszen Samuel Eto’o pöccintése után a Hildebrandról kipattanó labdát Xavi lőtte a kapuba, amellyel beállította az 1-1-es végeredményt.

LABDARÚGÁS, SPANYOL KUPA, ELŐDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
Barcelona – Valencia 1-1
G.: Xavi 93. ill. Villa 70.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik