„Miért mondtam nemet 18 évesen a Juventusnak? Túl fiatal voltam!”

Vágólapra másolva!
2007.12.10. 21:59
Robinho évekkel később vallott arról, hogy anno miért utasította el a Juventus ajánlatát, valamint hullámvölgyben lévő honfitársairól, Ronaldinhóról, Ronaldóról és Adrianóról is beszélt. A Real Madrid 23 esztendős támadója szerint jó helyre került az Aranylabda, mivel úgy véli Kaká egyértelműen a jelenkor elsőszámú futballistája.
Robinho 2004-ben túl fiatal volt a váltáshoz, 2005-ben mégis útra kelt
Robinho 2004-ben túl fiatal volt a váltáshoz, 2005-ben mégis útra kelt
Robinho 2004-ben túl fiatal volt a váltáshoz, 2005-ben mégis útra kelt
Robinho 2004-ben túl fiatal volt a váltáshoz, 2005-ben mégis útra kelt

Az immáron harmincszoros spanyol bajnok fővárosi futballóriás 2005 nyarán szerződtette Robinhót. Nem sokon múlott, hogy a Santos FC Sao Vicente-i születésű csillaga nem került már hamarabb Európába. Spanyolország helyett azonban könnyen Olaszországba vezethetett volna az útja, 2004-ben azonban kikosarazta a torinói zebramezeseket.

“Tény és való, megkeresett a Juventus, ez azonban nem éppen a megfelelő idő volt ahhoz, hogy elhagyjam a hazámat. Túl fiatal voltam még a váltáshoz” – magyarázta korábbi döntését Robinho.

Egy évvel később mégis útra kelt, meg sem állt Madridig, a Santiago Bernabeu Stadionig. Mielőtt a királyiakhoz szegődött, a Santosban 2002 és 2005 között 98 mérkőzésen lépett pályára és 40-szer volt eredményes. A spanyol elsőosztály azért mégis más, mint a brazil élvonal, a La Ligában mindezidáig 78 meccsen 18-szor talált be.

Robinho hozzá hasonlóan Dél-Európában pallérozódó honfitársairól, Ronaldinhóról, Adrianóról és Ronaldóról is elmondta a véleményét. A szóban forgó három futballistának teljesen különféle okok miatt, de nem éppen úgy alakultak az elmúlt hetek, hónapok, ahogyan azt elképzelték.

„Ronaldinho, Ronaldo, Adriano? Nem a barátaim. Ők a testvéreim” – mondta Robinho. - Ronaldinhóval túl sokat foglalkoznak mostanában, pedig nincs is semmiféle problémája. Adrianót magánéleti gondok gyötrik, de hamarosan újra régi formájában fog tündökölni. „Ja, és Ronaldo? Nekem ő mindig a Fenomén marad, nála csak Maradona volt jobb.”

Robinho szerint a 2007-es Aranylabda átadása volt az igazság pillanata. Szerintem kétség sem férhet ahhoz, hogy Kaká a legjobb.”

„Kaká az első. Ez egyértelmű. Zseniális futballista és fantasztikus ember.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik