SZ. G.
2023.09.21 18:20 Frissítve: 2023.09.23 23:21

Temetés: Gabi néni már a legfelső sorból a pályára tekintve olvassa a játékot

Az Óbudai temetőben vettek végső búcsút csütörtökön a magyar röplabda augusztusban 95 éves korában elhunyt edzőlegendájától, Kotsis Attilánétól. Hamvai Hidegkuti Nándoréi mögött leltek nyugalomra.

Megannyi korábbi játékosa jelenlétében az Óbudai temetőben végső búcsút vettek a legendás röplabdaedzőtől, Kotsis Attilánétól (Fotó: Koncz Márton) – képgaléria itt!
 
Elhunyt Kotsis Attiláné, a magyar röplabda edzőlegendája

Hányszor, de hányszor hangzik el két, hosszú idő után találkozó rokon szájából, hogy ha máskor nem, a temetéseken és esküvőkön legalább megint összejövünk, szót válthatunk egymással, ha elszakadt a kötelék, újra összecsomózhatjuk a végeit.

Hát, csütörtökön egy órakor az Óbudai temetőben nem egyszerűen a család, a rokonság, hanem a röplabda-történelem vonult fel a magyar sport legendás alakja, az augusztus 17-én 95 évesen elhunyt Kotsis Attiláné búcsúztatásán. Ott láttuk a szakmai-szellemi irányításával olimpiákon, világ- és Európa-bajnokságokon nagy sikereket elérő játékosait, így – a teljesség igénye nélkül – Bardi Gyöngyit, Biszku Évát és Zsuzsát, Eichler Katalint, Fekete Juditot, Marczis Katalint, Radó Luciát, Schlégl Juditot, Siry Emerenciát, Torma Ágnest és persze a későbbi generáció tagjait vagy a férfiak közül a kilencven küszöbén járó Nagy Jenőt, a nyolcvanhetediket taposó Tatár Mihályt és a jócskán hetvenkedő Buzek Lászlót. És persze ott volt Bögöly Gyula, akinek már csak azzal nagy terhet rakott a vállára Gabi néni, hogy 95. születésnapján, május 31-én választották meg az MRSZ elnökének...

Mint ismert, a magyar röplabda női prófétája kilencven felett sem hiányozhatott a bajnoki meccsekről, az utánpótlástornákról, és ezek után sem kell keresni – mostantól a legfelső sorból a pályára tekintve mondja meg előre, hogy mi fog történni. „Tudja, miért a második sorban nyugszik? Hogy csak a jó emberek találják meg...” – kérdezett és mindjárt válaszolt is Gabi néni fia, Havasi László a szertartás után.

Édesanyja hamvai egy másik próféta, Hidegkuti Nándor sírja mögött leltek nyugalomra.

2023.10.18 15:13:50

Röplabda nemzetisport.hu

A Kandó az elmúlt idényben hibátlan teljesítménnyel lett bajnok a12 csapatos Budapest első osztályban.

2023.07.22 22:52:27

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A fene nagy profizmus jóvoltából a kívülállónak mostanság csak sejtései lehetnek arról, mi történik a színfalak mögött, fogalmam sincs, hogy kezelik az edzők a »buzeklacikat«. Én azt vallom, hogy szót kell (igen: kell) velük érteniük.

2023.04.15 23:07:01

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Minden sportágban sokkal feszítettebb a versenynaptár, több a torna, a mérkőzés, a válogatott és a klubszezon egymásba csúszik, már nyáron sincs megállás.

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.