Strandröplabda: címvédések az országos bajnokságon

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.08.07. 15:35
A férfiaknál Hajós Artúr és Stréli Bence, a nőknél Szombathelyi Szandra és Villám Lilla is megvédte címét vasárnap a strandröplabdázók országos bajnokságán.
Szombathelyi Szandra és Villám Lilla megvédte címét 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)
Szombathelyi Szandra és Villám Lilla megvédte címét A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Török Attila)

A budakalászi Lupa-tónál rendezett elődöntőkben a nőknél Villámék szoros csatában kerekedtek a 2020-ban másik párral bajnok Vaida Beáta és Gubik Hanna kettőse fölé. A másik elődöntőben ugyanakkor borult a papírforma: a múlt vasárnap U22-es bajnok, 16 éves Kun Stefánia és mindössze 15 éves partnere, Szabó Anna két szettben legyőzte a második helyen kiemelt Vasvári testvéreket, Esztert és Zsófit. Utóbbiak – akárcsak tavaly – végül a dobogóról is lemaradtak.

A finálé első játszmájában a címvédő páros tagjai remekül fogadtak, ebből pedig pontosan építették fel támadásaikat, így hamar megnyugtató előnyt építettek ki. A szett második felében tovább nőtt a különbség, így Villámék simán kerültek előnybe.

A második felvonásra sem változott a játék képe, a Vasas kettőse sokkal precízebben játszott és jobban nyitott, mint fiatal ellenfelük. Kunék ugyan a játékrész második felében felvették riválisuk tempóját, de ez már késeinek bizonyult, így a Szombathelyi, Villám duó magabiztosan győzött és megszerezte az aranyérmet.

A finálé után Szombathelyi elmondta, elfáradtak a két nap alatt, de ebben a döntőben csak nekik volt veszítenivalójuk, ezért úgy jöttek ki a fináléra, hogy „muszáj" nyerniük. Villám hozzátette, a negyed- és elődöntőben aratott háromszettes sikerük nagy pluszt adott nekik, a döntőben pedig igazi örömjátékot tudtak produkálni.

Szombathelyi Szandra hatodik bajnoki címét nyerte, Villám másodszor ünnepelhetett.

A férfiaknál megismétlődtek az egy évvel ezelőtti elődöntők: Hajós és Stréli ezúttal is fináléba jutott, Kiss Dániel és Rása Alex azonban visszavágott Mikulás Koch Marcellnek és Szabó Vilmosnak a tavalyi vereségért. Utóbbiak a bronzmérkőzést megnyerték, így sorozatban másodszor zárták éremmel a szezont.

Hajós Artúr és Stréli Bence a dobogó tetején (Fotó: Török Attila)
Hajós Artúr és Stréli Bence a dobogó tetején (Fotó: Török Attila)

A döntő első játszmájának első fele szoros csatát és magas színvonalú összecsapást hozott, Hajósék azonban fokozatosan el tudtak lépni az egyre többet rontó riválisuktól, így megérdemelten szerezték meg a vezetést. A második felvonás első része is fej fej melletti csatát hozott, 10-10-nél még egyenlő volt az állás, sőt Kissék később vezettek is, de a címvédő kettős rendezte sorait és Hajós jó támadásaival fordított és megnyerte a mérkőzést, ezzel pedig az aranyérmet is.

A finálé után a győztes páros tagjai közül Hajós kiemelte, sok munka van az újabb bajnoki címükben, egyúttal hozzátette, társa egész hétvégén remekül játszott.

„Van még hátra pár versenyünk, igyekszünk azokon is a lehető legjobban teljesíteni” – mondta Hajós Artúr.

Stréli arról beszélt, hogy a finálé első szettjében szinte tökéletesen játszottak, a második játszmában azonban – főleg neki – becsúszott pár nyitásrontás, emiatt volt szorosabb az a játékrész, de megfelelően felkészültek és a taktikát végig betartva tudtak röplabdázni, ennek köszönhető az újabb sikerük.

Hajós és Stréli 2018, 2020 és 2021 után negyedik bajnoki címét szerezte.

MKB STRANDRÖPLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAKALÁSZ
FÉRFIAK
Elődöntő

Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE)–Papp Mátyás, Soós Izsák (Ball SC) 2:0 (13, 17)
Kiss Dániel, Rása Alex (Kispest SE, Pénzügyőr SE–Mikuláss Koch Marcell, Szabó Vilmos (SRSE, Gödöllői RC) 2:0 (14, 21)
Bronzmérkőzés
Mikuláss Koch, Szabó–Papp, Soós 2:1 (15, –14, 13)
Döntő
Hajós, Stréli–Kiss, Rása 2:0 (14, 18)

NŐK
Elődöntő

Kun Stefánia, Szabó Anna (SRSE, Gödöllői RC)–Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (SRSE) 2:0 (10, 21)
Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas Röplabda Kft.)–Gubik Hanna, Vaida Beáta (Beach Sport Kft., Eötvös DSE) 2:1 (18, –17, 12)
Bronzmérkőzés
Gubik, Vaida–Vasvári E., Vasvári Zs. 2:0 (18, 17)
Döntő
Szombathelyi, Villám–Kun, Szabó 2:0 (8, 14)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik