Női röpi: a mieink másodszorra már legyőzték a szlovénokat

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.04.30. 19:04
null
Másodszorra legyőztük a szlovénokat (Fotó: hunvolley.hu)
Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női röplabda-válogatott 3:0-ra legyőzte a szlovén csapatot pénteken a Kaposvár Arénában.

A nemzeti együttes a csütörtöki 3:1-es vereség után tudott javítani, így megszerezte első győzelmét a múlt februárban kinevezett lengyel szövetségi kapitánnyal, Jakub Gluszakkal a kispadon.

A két csapat egy ráadásjátszmát is vívott, azt is a házigazdák nyerték, 25:21-re.

A válogatott a 2019-es, magyar társrendezésű Európa-bajnokság óta először edzőtáborozik, ugyanis a koronavírus-járvány miatt a teljes tavalyi és az idén januári program is elmaradt.

A magyarok jövő péntektől vasárnapig Franciaországban, egy héttel később a Ludovika Arénában vívják Eb-selejtezőjüket a franciák mellett Izrael és Dánia legjobbjaival. A csoportból az első kettő jut ki az augusztus 18-án kezdődő szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű kontinensviadalra.

NŐI RÖPLABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Szlovénia 3:0 (18, 21, 20)
Kaposvár, zárt kapuk mögött. V: Halász T., Kiss Z.
Magyarország: Szakmáry 13, Kump 5, Pallag 14, Török 15, Gyimes 9, Tálas 2. Csere: Tóth F., Juhár (liberók), Kiss G. 3, Szűcs K. 5, Papp O. 3, Vezsenyi 4, Bodovics 2, Bagyinka. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.
Szlovénia: Grudina 6, Mori 2, Zatkovic 10, Planinsec 6, Erzen 15, Potokar 5. Csere: Mazej, Janezic (liberók), Najdic 2, Zdovc 5, Boisa 5, Grbac 3, Bracko 2. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini.
MESTERMÉRLEG
Jakub Gluszak:
– Sokkal jobban játszott a csapat, mint tegnap. Ma azt nyújtották a lányok, amit vártam tőlük és amit ők is elvártak maguktól. Annak is nagyon örülök, hogy a selejtezők előtti utolsó mérkőzést sikerült győzelemmel zárni. Ez egy nagyon fiatal és új csapat, ma is változtattam a felálláson, de mindenkinek sikerült meghálálnia a bizalmat. Elégedett vagyok, de persze mindent a helyén kell kezelni, hiszen a fontos mérkőzések a jövő héten jönnek. Addig még van hátra néhány napunk, amíg tovább csiszoljuk a játékot, de készen állunk majd az első megmérettetésre.

CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSZOTTÁK
Magyarország–Szlovénia 1:3 (–24, –22, 19, –25)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik