Női röpi KEL: meccslabdákról kapott ki otthon a Vasas

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 21:26
null
Török Kata 19 pontot szerzett (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap, archív)
A Vasas hazai pályán nagy csatában, öt szettben kapott ki a szlovén bajnok Calcit Kamniktól a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának keddi összecsapásán.

A magyar bajnoki bronzérmes együttes az első szettben nagyszerűen röplabdázva került előnybe, a második felvonásban azonban megfordult a játék képe és a BL-selejtezős szlovének domináltak.

A harmadik etap hozta az addigi legnagyobb küzdelmet, és bár a hajrá előtt a hazaiak voltak jobb helyzetben (19:17), a szlovén együttes sorozatban öt szerzett ponttal fordított. A negyedik játszma első fele inkább a vendégek szája íze szerint alakult, de az egyre hatékonyabban támadó Vasas a magyar válogatott Török Kata, valamint az ukrán nemzeti csapattag Julija Bojko vezérletével egyenlített.

A rövidített szettben sokáig a Kamniknál volt az előny, de a Vasas 6:9 után fordítani tudott és két mérkőzéslabdához jutott. Ezeket nem tudta kihasználni, a szlovének pedig első lehetőségüket győzelemre váltották, így két ponttal távozhattak.

A magyar együttes két mérkőzés után egy-egy győzelemmel és vereséggel, négy szerzett ponttal áll.

RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, NŐK
Vasas Óbuda–OK Kalcit Kamnik (szlovén)) 2:3
(18, –13, –22, 19, –14)
Folyondár utca, 150 néző. V: Kovac, Schimpl.
VASAS: Bojko 21, Papp O. 4, Vezsenyi 3, Török 19, Abdulazimova 10, Király-Tálas 4. Csere: Juhár (liberó), Kalicanin 2, Zernovic 1, Fábián, Kump 2, Malloy 7, Takács D. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.
KAMNIK: Lenart 5, Boisa 11, Mihevc 4, Kostic 3, Radiskovic 21, Charuk 18. Csere: Janezic (liberó), Siftar, Sillah 18, Zorman. Vezetőedző: Gregor Rotman.
MESTERMÉRLEG
Giannisz Atanaszopulosz:
– Nem vagyok boldog, hogy vereséget szenvedtünk, de sok mindenben előre léptünk szombathoz képest. Volt lehetőségünk lezárni a találkozót, de nem sikerült. Vannak rövidzárlataink, és még mindig nagyon hullámzó a játékunk, de jó irányba tartunk. Erős csapat ellen játszottunk ma jól, de meg kell találnunk azokat az játékosokat, akik képesek lezárni a fontos labdameneteket.
Gregor Rozman: – Mindkét csapat idegesen játszott, és az első négy szettből kettőben nem is túl jól. A rövidített játszmában két-három labdánál jobban koncentráltunk, ez döntött. Egyenlő erők küzdelme volt a mai, amiben egy kicsit több szerencsénk volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik