Női röplabda El: küzdött a válogatott, de visszavágtak a franciák

Vágólapra másolva!
2023.06.10. 21:03
null
Fotó: Földi Imre
Harmadszor is 3:1-es vereséget szenvedett az Érd Arénában női röplabda-válogatottunk, amely ezúttal Franciaországtól kapott ki. A mieink egyszer ugyan még egyenlítettek, de aztán megint hátrányba kerültek, s a negyedik játszma végjátékában nem tudták megtartani előnyüket. Ezzel eldőlt, hogy a mieink már biztosan nem juthatnak tovább az elődöntőbe.

 

A bravúros metzi győzelem után bizakodva várhattuk a mieink Franciaország elleni újabb találkozóját. Eleinte fej fej mellett haladt a két csapat, s hol egyik, hol másik vezetett. Aztán a szett közepén meglógtak hárommal a franciák, de nem sokkal később Kiss Gréta ászával már csak egy volt a különbség. A végjátéknak mégis hárompontos vendégelőnnyel futottunk neki, s Alessandro Chiappini már a második idejét is kikérte. Sajnos ez sem használt, a franciák négy játszmalabdához jutottak, amelyből már az elsőt ki is használták (20:25).

A második felvonás elején viszont összekapták magukat a mieink, s 5:2-nél a vendégek mesterének kellett pihenőt elrendelnie. De ez is csak átmeneti sikert hozott, mert kisvártatva már öt pont volt a különbség. Németh Anett pontjaival tartottuk a különbséget a szett közepén, aztán Glemboczki Zóra ászával még növelni is tudtuk. Csereként bejött Berkó Lili és Petőváry Panni és onnan nem volt megállás: hengerelt a magyar együttes. 23-nál már tíz volt közte, s aztán éppen ennyi lehetősége lehetett volna csapatunknak a játszma befejezésére, de rögtön az elsőből megszületett a győztes pont, Glemboczki blokkjának köszönhetően (25:14).

A fordulás után újra erőre kaptak a franciák, s bár egy ideig kiegyenlített volt a játék, egy sikeres challenge után hárommal is sikerült meglépniük. Egy állásrendi hibának köszönhetően sikerült visszazárkózni egyre, ám sajnos a mieink támadásaival is akadtak problémák. 13:18-nál jött újra a kettős csere, azonban sem ez, sem pedig az újabb időkérés nem segített. A vendégeknek is tíz szettlabdájuk volt, de a csereként beálló Szedmák Réka révén legalább sikerült hárítani az elsőt, egy blokkról kiütött labdával viszont másodikra már lezárták a franciák (15:25).

A negyedik felvonást jobban kezdték a mieink, s el is mentek három ponttal, de aztán 8:8-nál megint egyenlő volt az állás. A vezetést azonban nem adtuk át, sőt, rendre sikerült két-három ponttal meglépni. A szett közepén aztán megint feljöttek egyre a franciák, s ekkor Alessandro Chiappini időt is kért. Idegőrlő végjáték kezdődött, s 22:22-nél egyenlítettek a vendégek. Újabb időkérés után sajnos kaptunk egy ászt, s hiába egy kettős csere, a franciák jutottak meccslabdához, amit egyből ki is használtak (22:25). Ezzel a mieink számára sajnos elúszott az elődöntőbe kerülés lehetősége.

RÖPLABDA
Női Arany Európa-liga, C-csoport:
Magyarország–Franciaország 1:3 (–20, 14, –15, –22)
Érd Aréna, 1000
néző. V: Mokry (szlovák), Horváth M.
MAGYARORSZÁG: Bagyinka 3, Glemboczki 10, Kump 3, Németh 16, Kiss G. 6, Pintér 2. Csere: Tóth F. (liberó), Török 5, Berkó, Petőváry 1, Szedmák 4, Nacsa-Pekárik 2. Szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini.
FRANCIAORSZÁG: Rotar 10, Elouga 7, Gicquel 14, Bah 12, Sylves 16, Stojilkovic 2. Csere: Giardino (liberó), Gelin, Haewegene, Sager Weider 1, Ratahiry 1, Respaut 2, Diouf 1. Szövetségi kapitány:Émile Rousseaux.
MESTERMÉRLEG
Alessandro Chiappini:
– Csalódott és szomorú vagyok, mert meg lehetett volna nyerni ezt a meccset, de sajnos védekezésben nagyon komoly hibákat vétettünk. Semmi jel nem utalt arra eddig, hogy most ilyen gyengén fogunk játszani. Tényleg sajnálom...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik