H. Á.
MTI
2023.03.26 19:43 Frissítve: 2023.03.26 21:41

Női röpi extraliga: a Kaposvár egyenlített a Nyíregyháza ellen

A Békéscsaba és a Szent Benedek RA vasárnapi sikerével egyaránt 2:0-ra vezet összesítésben a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében, míg a Kaposvár egyenlített a Nyíregyháza ellen.

 

Godó Panna (3) és Gyimes Laura remekül játszottak (Fotó: Koncz Márton)

A Közép-európai Ligában győztes viharsarkiak három szoros játszmában nyertek a MÁV Előre otthonában, míg a balatonfürediek az Újpest csarnokában diadalmaskodtak ugyancsak három szettben.

A párharcok harmadik összecsapását szerdán rendezik Békéscsabán, illetve Balatonfüreden.

Kora délután a Kaposvár hazai pályán simán, 3:0-ra legyőzte a Nyíregyházát vasárnap szintén a negyeddöntő második mérkőzésén.

Az első szettben a kaposváriak Godó Panna vezérletével könnyedén kerültek előnybe, míg a másodikat a somogyiak elsősorban remek blokkmunkájuknak köszönhetően tudták megnyerni. A harmadik felvonásra sem változott jelentősen a mérkőzés képe, a hazaiak – több ki nem kényszerített hiba ellenére – kiválóan védekeztek, és 73 perc alatt győztek.

A hazaiak szerb légiósa, Isidora Ubavics a találkozó legjobbjaként 17 pontot szerzett.

A párharc harmadik mérkőzése szerdán lesz Nyíregyházán.

RÖPLABDA
NŐI EXTRALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MÁV Előre SC-ST. Solar–Swietelsky-Békéscsaba 0:3
(–21, –23, –23)
Székesfehérvár, 89 néző. V: Árpás, Bátkai-Katona.
MÁV: Narancsics 1, Ertz 7, Csabai 3, Dvoracek 20, Tóth J. 7, Szabó L. 9. Csere: Kovács E. (liberó), Gilfillan 8. Vezetőedző: Nagy Fanni.
BÉKÉSCSABA: Vaszileva 16, Mosher 5, Drpa 16, Glemboczki 9, Pintér 11, Bagyinka 1. Csere: Kertész, Molcsányi (liberók), Karhu. Vezetőedző: Tóth Gábor.
MESTERMÉRLEG
Nagy Fanni:
– Nagyon örülök, hogy a lányok ilyen lelkesek voltak. Még abban kell javulnunk, hogy el kellett volna hinnünk, hogy meg tudunk nyerni egy-egy szettet és így még szorosabbá tudtuk volna tenni a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a 3:0-s vereség ellenére egy szett megnyerése benne volt a meccsben. Gratulálok a Békéscsabának, de gratulálok a saját játékosaimnak is!
Tóth Gábor: – Nagyon kevés akarat volt a védekezésben, ami a női röplabdában nagyon fontos elem. Ezzel pontosan le lehet mérni, hogy az adott együttes milyen mentalitással lép pályára, ebben ma a MÁV jobb volt. Az ok, hogy 3:0-ra nyertünk, az pusztán a fizikai fölényünk. Ennél sokkal, de sokkal több kell!
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–0 a Békéscsaba javára.

UTE–Szent Benedek RA 0:3 (–23, –19, –23)
Szilágyi utca, 140 néző. V: Mezőffy, Szarka.
UTE: Hiruela 14, Kilyénfalvi 6, Kindelan 11, Tarin 5, Ambrosio 2, Goodwin 3. Csere: Baksa, Dömsödi (liberó), Sziládi, Boskó, Woock, Sztojanovics 1, Németh H. Vezetőedző: Horváth András.
SZBRA: Jankovics 7, Vacsi 6, Herbin-Baker 5, Koleva 8, Nacsa-Pekárik 8, Sztijepics 11. Csere: Fáth (liberó), Dimitrics. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.
MESTERMÉRLEG
Krisztian Mihajlov:
– Boldog vagyok, hogy nyertünk és ez a legfontosabb, 2-0-ra vezetünk a párharcban. A játék miatt viszont nem vagyok boldog, nem a legjobbunkat mutattuk. Nem volt magas színvonalú a mérkőzés, a szurkolóink pedig nem ezt várják tőlünk. Sok hibával játszottunk, pedig részletesen elemeztük és javítottuk a hibáinkat az első meccs után. Remélem, hogy mindenki motivált lesz a harmadik meccsre, és lezárhatjuk a párharcot, de nagyon kemény meccs lesz az is.
Horváth András: – A stresszhelyzetekben azokhoz a megoldásokhoz nyúltunk, amik az elmúlt 5-10 évben rögzültek. Ezeket nehéz átdolgozni. Ez az első játszma végén látszott is. Tudtuk, hogy mire hogyan reagál a Balatonfüred, de nem hoztunk jó választásokat. Frissítenünk kell a játékosokat, kevés időnk van korrigálni. A Balatonfüred erőssége, hogy több olyan játékosuk van, akik már megjártak nagyon sok nagy csatát. Mi fiatalok vagyunk, lendületesek vagyunk viszont ebből kifolyólag olyan döntéseket hozunk, amik nem mindig a legszerencsésebbek. Nincsen okunk visszavenni, meg kell próbálnunk további mérkőzésekre kényszeríteni a Balatonfüredet.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–0 a Szent Benedek RA javára.

Kaposvári NRC–Fatum-Nyíregyháza 3:0 (16, 22, 17)
Kapovár, 200 néző. V: Horváth M., Tillmann.
KNRC: Szedmák 11, Bodovics 7, Ubavics 17, Godó 10, Gyimes 8, Maggioni 6. Csere: Radnai Lili (liberó), Hegyi, Renko. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
FATUM: Leban 9, Lászlop 5, Jurdza 13, Bjelova 2, Cepni 8, Kovács-Francesco. Csere: Tóth F. (liberó), Cicic, Valentová 2. Vezetőedző: Tomas Varga.
MESTERMÉRLEG
Vincent Lacombe: – Gratulálok a csapatomnak, elégedett vagyok a mai mérkőzéssel. Agresszívabb volt a támadójátékunk, a védekezésünk, az egész csapat sokkal jobban egybe volt. Ezzel viszont még csak 1-1 van, küzdünk tovább, és szeretnénk előnyt kiharcolni Nyíregyházán.
Tomas Varga: – Tudtuk, hogy a kupameccsel együtt 4 meccset kell megnyernünk egy olyan Kaposvár ellen, akik csak egy hellyel vannak mögöttünk. Ebben a szituációban nehéz ezt zsinórban négyszer megcsinálni. Ma remélem, hogy kifogtuk a legrosszabb napunkat a rájátszásban és ezt most elfelejtjük gyorsan. Alapos elemzés vár ránk és szerdán már győzni megyünk.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1–1.

 

2023.04.15 23:07:01

Röplabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Minden sportágban sokkal feszítettebb a versenynaptár, több a torna, a mérkőzés, a válogatott és a klubszezon egymásba csúszik, már nyáron sincs megállás.

2023.03.08 17:53:20

Röplabda nemzetisport.hu

Dékány Bernadett és Petőváry Panni is az élvonalban szereplő Egaleo együttesében pallérozódik.

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.