MTI
2017.08.18 12:33 Frissítve: 2017.08.18 12:41

Női röpi Eb: a válogatott két évvel ezelőtti bravúrját ismételné

Megismételné két évvel ezelőtti bravúrját a bő egy hónap múlva kezdődő bakui Európa-bajnokságon a magyar női röplabda-válogatott.

 

Alberto Salomoni szövetségi kapitány együttese – amely szerdán kezdte meg a felkészülést – pénteken sajtónyilvános edzést tartott az Érd Arénában. Liliom Rita csapatkapitány elmondta, a World Grand Prix-után – amelynek harmadik vonalát százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg – háromhetes pihenőt kaptak, amire nagy szükségük volt.

„Nagyon reméljük, hogy meg tudjuk csinálni újra” – reagált a játékos arra a kérdésre, hogy sikerül-e ismét a legjobb 12 közé jutnia a válogatottnak, miként két évvel ezelőtt Antwerpenben.

Szakmáry Gréta szintén kiemelte a háromhetes pihenő jelentőségét, ugyanis ez elengedhetetlen volt ahhoz, hogy Azerbajdzsánban – ahol sorrendben a házigazdák, majd a lengyelek és a németek ellen játszik a csapat – mindenki százszázalékos teljesítményt nyújtson.

Hozzátette, leginkább a németek elleni összecsapást várja, mert a következő szezonban a német SSC Palmberg Schwerinben játszik, amelynek vezetőedzője éppen a német szövetségi kapitány, Felix Koslowski, valamint a válogatott feladója és átlója is a csapattársa lesz.

Európa-bajnoki újoncként Soós Nikolett arról beszélt, hogy bíznak a továbbjutásban, mindegyik mérkőzésen szeretnék magukból kihozni a legjobbat.

„Szét fogjuk szedni őket, elemezzük mindegyik ellenfelünk játékát” – tette hozzá a Békéscsabáról kilenc év után az olasz másodosztályba, a szardíniai Hermaea Olbia együttesébe igazoló játékos.

A magyar válogatott jövő héten Törökországban folytatja felkészülését, ahol a házigazdák U23-as csapata ellen is játszik.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.

2022.02.18 00:12:43

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hihetetlenül hosszú pályafutás zárult le, amely – nem túlzás – a pokol tornácáról indult.

2021.11.21 14:19:25

Röplabda B. D. K.

A 23 éves sportolónőt egész egyszerűen imádja a kamera.

2021.11.10 09:27:11

Röplabda PAPP BÁLINT

A röplabdázó Inneh-Varga Elizabet csapata egyetlen légiósaként beletanulhat a vezérszerepbe.