MTI, Cs. M. 2021.03.18 23:32 Frissítve: 2021.03.19 00:03

Férfi röplabda Extraliga: kaposvári előny az elődöntőben

A Kaposvár nagy csatában, 3:2-re nyert vendége, a MAFC ellen a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének első, csütörtöki mérkőzésén.

A Kaposvár van előnyben (Fotó: Földi Imre – archív)

A vendégek mindössze tízen utaztak el az elődöntő első mérkőzésére, ám a játékosként Bajnokok Ligája-győztes vezetőedző, Nagy Péter minden kezdőjátékosára számíthatott.

Az első szettben a Magyar Kupa-ezüstérmes hazaiak dolgát alaposan megnehezítette a MAFC, de a játékrész derekán Ruben Wolochin tanítványai ritmust váltottak, néhány jó nyitásnak köszönhetően pedig többpontos előnyt alakítottak ki, amit meg is őriztek a végéig.

A második játszmát jól kezdte a fővárosi csapat, amelyben Csoma Krisztián szállította a pontokat. Amikor egymás után többször is hibáztak a vendégek, fordított a Fino, ám ezúttal volt válasza a MAFC-nak, amely 21:19-re ellépett. A hajrában így is a kaposváriaknak voltak szettlabdáik, melyek közül a negyediket kihasználva megduplázták előnyüket.

A harmadik etap elején mindent egy lapra feltéve rohamozott Nagy Péter együttese, amelyben Csomának ezúttal társai is voltak a pontszerzésben, ennek az eredménye pedig hétpontos előny lett. A játékrész derekára magára talált a házigazda, a MAFC ráadásul 21:17-es vezetésénél sárga-piros lapos büntetés miatt elveszítette Mihaljevet. A budapestiek ennek ellenére is szépítettek.

A negyedik felvonás az előzőhöz hasonló forgatókönyv szerint indult: a remekül blokkoló és szerváló MAFC 8:2-re, majd 14:8-ra is vezetett. Wolochin a túloldalon cserékkel próbált frissíteni, azonban nem találta ellenfele játékának ellenszerét a Kaposvár, így közel kétórányi küzdelem után következhetett a döntő felvonás.

A rövidített szettben az első kettőben látott teljesítményét másolta a somogyi együttes, a fővárosi játékosok pedig megint sokat rontottak, így a térfélcserénél hárommal vezettek a hazaiak. Fórjukat a fordulás után meg tudták őrizni Horváth Kristófék, így ha nehezen is, de megnyerték a 132 perces összecsapást.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
Fino Kaposvár SE
–MAFC-BME 3:2 (20, 26, –22, –18, 10)
Kaposvár. V: Horváth M., Halász E.
FINO: Bögöly 20, Makarov 12, Melnyikov 12, Horváth K. 17, Veleckij 10, Keen 3. Csere: Bozóki Bence (liberó), Kiss M. 1, Kalmár, Ouyachi 5, Iván B. 1, Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
MAFC: Szabó Balázs 7, Csoma 22, Georgiev 24, Eke 6, Dimitrov 1, Vaszilev 17. Csere: Bene (liberó), Benkő. Vezetőedző: Nagy Péter.
MESTERMÉRLEG
Ruben Wolochin:
– Örülünk, hogy sikerült győzelemmel kezdtük a párharcot. A nyitásfogadásunk összeállt az ötödik szettre és ez erőt adott a csapatnak.
Nagy Péter: – Az első két szett után szépen sikerült visszatérnünk a mérkőzésbe, bár az első periódusban is meglett volna a lehetőségünk szettet nyerni. Az ötödik szettben egy kicsivel gyengébben nyitottunk, ennek köszönhetően a Kaposvár elkezdte használni a centereit, valamint egy kicsit fejben is elfáradtunk. Mindezek ellenére, úgy gondolom jól játszottunk a mai mérkőzésen.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Fino Kaposvár javára.


2021.05.12 10:30:01

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Szűk körű klub tagja lett Jókay Zoltán: mindkét szakágban van már bajnoki és kupaaranya.

2021.04.09 23:28:37

Röplabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha megkövetelni nem is lehet, reménykedni muszáj abban, hogy a sport, a játék erősebb.

2020.10.10 10:46:40

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Olykor bajba került a nagy szája miatt, de amit elért azt mind a röplabdának köszönheti.

2020.08.08 23:17:46

Röplabda SZABÓ GÁBOR

Brutálisan kemény ötjátszmás háború ért véget, Pista. Enyhén szólva nem a kedvenc posztodon játszottál.

2020.06.17 19:02:05

Röplabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

A sportág valaha volt legeredményesebb edzője a matematikából, a balettből is alapelemeket vesz át az erőröplabdájához.