Röplabda: újra felépítené magát Horváth Kristóf

Vágólapra másolva!
2023.10.19. 10:01
null
Horváth négy sorozatban is szerepelhet új csapatában (Fotó: Aich/Dob)
A magyar válogatott ütő előnyére válhat a többfrontos harc az Aich/Dobban.

A Franciaországban töltött két év után nyár óta a bleiburgi SK Aich/Dobot erősíti Horváth Kristóf. Az idei Ezüst Európa-ligában ezüstérmes magyar férfi röplabda-válogatott ütője és kapitánya a háromszoros osztrák bajnok, az új kiírást két vereséggel és két győzelemmel kezdő együttes színeiben a korábbi válogatott centerrel, Szabó Alpárral küzd a sikerekért.

„Az előző idény nagyon nehéz volt, főleg mentálisan, mert két sérülés miatt kevesebbet tudtam játszani – mondta a 24 éves Horváth Kristóf, akinek az osztrákok mellett portugál, görög, lett, kubai és kanadai csapattársa is van. – A cél: újra felépíteni magam, egy gyengébb bajnokság idényét végigjátszani és minél több felelősséget vállalni – ezt az évet főleg ugródeszkának szánom. A hazai bajnokság és kupa mellett a CEV-kupában és a Közép-európai Ligában is indulunk, nemzetközi szinten is több lehetőségem lesz megmutatni magam.”

Az is komfortosabbá teszi Horváth helyzetét, hogy gyakrabban hall magyar szavakat, mint az elmúlt két évben; a korábban Belgiumban, Finnországban és Németországban is légióskodó, az Aich/Dobban második évét töltő Szabó Alpár sokat segít neki.

„A párom is kint van velem, így még könnyebb beilleszkedni, és Alpi is nagyon sok mindent megmutatott. Bízom benne, hogy a váltás a segítségemre lesz, és abban is, hogy a csapat hasznára leszek. Amellett, hogy minél jobban szerepeljünk, a lényeg az, hogy minél több meccsen jól teljesítsek az európai porondon is – a többfrontos harc nekem mindenképpen jól jön, szerettem volna megtapasztalni, milyen, ha szorosabb a meccs­programunk. Fiatalon még terhelhető vagyok, nagyon szívesen állok a kihívások elé.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik