Női röplabda Eb: gyászol a magyar és a belga válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.25. 19:40
Nem várt, tragikus esemény árnyékolta be az Eb nyitányát megelőző utolsó napot: az éjszaka folyamán elhunyt Herman De Brandt, a magyar szövetségi kapitány bátyja – adta hírül a Magyar Röplabdaszövetség honlapja, a hunvolley.hu.

A honlap beszámolója szerint az 59 éves, ugyancsak röplabdaedző Herman éppen a magyar csapat szállásáról – ahol öccsét látogatta meg – tartott Gentbe csütörtökről péntekre virradó éjszaka, amikor vezetés közben rosszul lett, s életét már nem sikerült megmenteni.

A rendőrség még az éjszaka folyamán felkereste a szállásán Jan De Brandtot, aki ezek után személyesen értesítette szüleiket a rossz hírről.

A délelőtti edzést a kapitány távollétében Jókay Zoltán másodedző tartotta, de Jan De Brandt azt üzente a küldöttségnek, hogy szombaton délelőttől már újra a csapat mellett lesz.

A szombati nyitónapon a magyar válogatott éppen az egyik házigazda Belgiummal találkozik majd, s a mérkőzésen mindkét csapat fekete szalaggal játszik majd, a találkozó előtt pedig egyperces gyászszünetet tartanak a hazájában ugyancsak elismert szakember emlékére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik