A változatosság kedvéért még egy döntetlen

2457020 24570202457020 2457020
2015.02.01. 01:02
Tovább tart a Roma  döntetlenhulláma, a kiesőjelölt Empoli ellen is csak egy 1-1-es döntetlent sikerült elérni az Olimpicoban. Az Empoli Maccarone...

Tovább tart a Roma döntetlenhulláma, a kiesőjelölt Empoli ellen is csak egy 1-1-es döntetlent sikerült elérni az Olimpicoban. Az Empoli Maccarone tizenegyes góljával szerzett vezetést az első félidőben, a második félidőben Maicon egyenlített.

Ninja

Kezd közhellyé válni, de a meccs megint a megszokott forgatókönyv szerint zajlott. A rosszul játszó Roma hátrányba került az első félidőben, a második félidőben kiegyenlített, de annyi ereje már nem volt, hogy megnyerje a meccset. Ez volt sorozatban a Roma negyedik döntetlenje, a hatodik az elmúlt nyolc meccsen, 2005 óta nem volt ilyen sokáig nyeretlen otthon a Roma. Tény, hogy az Empoli jó meccset játszott, nagy kedvel és intenzitással fociztak, de ha megnézzük a két csapat keretét, ez nem lehet alibi a Roma gyenge teljesítményére.

Ez megint egy olyan meccs volt, amit rossz volt nézni, a Roma megint lassan és darabosan játszott, hosszú szakaszokra átengedte a mérkőzést az Empolinak, meg persze az is tény, hogy amikor a Roma birtokolta a labdát, gyakorlatilag semmi sem sikerült.

Keita nem sokat pihenhetett a válogatott után

A védelemben Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa és Holebas kezdtek, a középpályán Garcia egyből betette a kezdőbe az Afrika-kupáról visszatért Keitát, Pjanic és Nainggolan mellé, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy Paredes továbbra sem fér be Garcia mester elképzeléseibe. A csatársort pedig ,az előzetes jóslatoknak megfelelően, Ljajic, Iturbe és Totti alkották.

A mérkőzés elején a Roma csak nehezen, de inkább úgy helyes fogalmazni, hogy nem is tudott igazán helyzeteket kialakítani. Ez az Empoli érdeme is, a toszkánok fegyelmezetten és gyorsan védekeztek, és gyorsan váltottak ellentámadásra a széleken. A 18. percben adódott a Roma első esélye, mikor Iturbe a tizenhatos határáról lőtt kapura, de a lövése mellé ment.

Aztán a 25. percben elkezdődtek a Roma igazi gondjai, Iturbe lába leragadt egy szabálytalan szerelésnél és lesérült, majd meglátjuk, hogy mennyire súlyosan. Az argentin, aki pedig mostanában nagy kedvvel játszott, megpróbált visszaállni, de hiába, le kellett cserélni, a helyére Florenzi állt be.

A tizenegyes

A 37. percben következett a meccset meghatározó epizód. Saponara megugrott és Manolas szabálytalanul szerelte a 16-osunk közepén, piros lap a görögnek és tizenegyes. A büntetőt Maccarone hibátlanul értékesítette, Garcia mester pedig leszedte Tottit és beküldte Astorit a kiállított Manolas helyére.

De az Empoli nem örülhetett sokáig az emberelőnynek, Saponara 4 perc alatt összeszedett két sárgalapot és kiállítatta magát, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a második sárgalapot egy olyan kezezésért kapta, ahol a labda inkább a vállához ért.

A második félidőben a Roma szokás szerint, aktívabban kezdett és az 56. percben Maicon egy pontos, lapos lövéssel megszerezte az egyenlítő találatot. A góltól fellelkesült Roma tovább támadott és először Ljajic, majd Nainggolan dolgoztatta meg Sepe kapust. A 63-ik percben pedig, Pjanic szögletéből, Astori fejjel telibe találta a felső lécet.

Maicon gólöröme

A Roma támadott tovább, de a meccs hangulata egyre idegesebb lett és a 66-ik percben Russo bíró úr kiállította Sarri mestert panaszkodás miatt. A csapatok próbálták megnyerni a meccset, de elég zavarodottak voltak, a 78. percben még volt Florenzinek egy próbálkozása, amiből megint nem lett semmi és 4 perc hosszabbítás után lefújták a meccset.

Ezzel a sokadik döntetlennel végleg leszakadhatunk a Juveról, bár szerintem ennek már egyre inkább csak statisztikai szempontból van jelentősége. Nem is annyira a 7-9 pont különbségről van szó, hanem elnézve a Roma játékát az elmúlt két hónapban, tényleg nincs sok értelme bajnokságról beszélni.

Most lehetne elemezni, hogy ki hogy játszott, de bevallom, hogy félek! Pár meccsel ezelőtt mindenki ömlengett, hogy Strootman visszatért, a legértékesebb játékosunk, újra formában van... És mi történt? Porcsérülés a keresztszalaggal műtött térdén és vége a szezonjának. De Rossi is elkezdett jól játszani, ő volt a biztos pont a védelem előtt... És mi történt? Izomsérülés, két-három hét szünet. Most Iturbe végre formába lendült, a nagy igazolásunk, végre megjött... És mi történt? Egyszerre sérült meg a bokája és a térde, de olyan érthetetlen, a fizika törvényeinek ellentmondó módon, hogy egyszerűen lehetetlen leírni. Csendben, halkan javasolnám minden romanistának, hogy mostanában ne vegyenek lottószelvényt, ne menjenek a lovira, ne üljenek le pénzbe kártyázni, mert evvel a mostani szerencsével csak pénzkidobás lenne.

Maccarone gólja

Viszont beszéljünk a csapatunk játékáról, ma is viszontláthattunk néhány már megszokottá vált elemet a Roma játékában. Többször láthattuk, hogy a Roma birtokolja a labdát az ellenfél térfelén és a játékosunk a labdával tanácstalanul nézelődik, mert az összes csapattársa egy helyben áll, mintha oda lennének szögezve. Másik nagy kedvencem, mikor a Roma játékosai az ellenfél tizenhatosában egymásnak próbálják passzolgatni a labdát és senki sem vállalkozik lövésre. Senki kivéve Nainggolan, aki lelkesen lövöldözik messziről, de tőle sajnos már többször láttunk olyat is, hogy a kapura lövése után az ellenfél jött bedobással, szóval ne csodálkozzunk, ha nem akad be minden próbálkozása, nem várhatjuk el tőle, hogy minden máson kívül még a gólszerzést is ő intézze.

Totti nem sokat játszhatott

Ami talán a legszembetűnőbb, az a Roma játékosainak a gyenge fizikai állapota, egy-két kivételtől eltekintve szinte mindenki lefutja a mieinket, akik a mérkőzések végére rendszeresen "meghalnak". Valami nagyon el lett rontva a fizikai felkészülésben, jövőre muszáj lesz változtatni valamin. Az idén viszont attól tartok, hogy már csak abban bízhatunk, hogy a játékosaink a szezon második felében fognak formába lendülni.

Végső soron örüljünk, hogy igazoltunk 1 (talán 2) új játékost, a mostani játékunkat elnézve, minden változás pozitív lehet, tehát epedve várjuk haza Gervinhót és most már Doumbiát is az Afrika-kupáról, mert a ma látottak alapján óriási szükségünk van rájuk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik