Roma-Bayern elé

2457020 24570202457020 2457020
Vágólapra másolva!
2014.10.20. 19:10
Kedden este következik a nagybetűs Európa, az ellenfél az FC Bayern München, a német labdarúgás mindenkori egyeduralkodója és az utóbbi évek...

Kedden este következik a nagybetűs Európa, az ellenfél az FC Bayern München, a német labdarúgás mindenkori egyeduralkodója és az utóbbi évek egyik legsikeresebb klubja Európában.

A Bayernt senkinek sem kell bemutatni, mindenki ismeri őket, megannyi sztárjátékos, akiket az elmúlt évtizedek egyik, ha nem a legsikeresebb edzőfejedelme, Pep Guardiola irányít. Ami azt illeti a mi Pep barátunk játékosként megfordult Rómában is a 2002/2003-as szezonban, de nem sok szerep jutott neki, mindössze négyszer lépett pályára sárga-piros mezben. De senki se tévedjen, Guardiola nagyon jó játékos volt, csak azért játszott ilyen keveset mert már a pályafutása végén járt és az a Roma elég erős kerettel rendelkezett. Valójában szerintem Guardiola már akkor is a későbbi edzői pályafutására készült, hiszen Itáliában az ős-romanista Carlo Mazzone, az első osztályban maradás specialistája és Fabio Capello, a mindenhol nyerni tudó sikeredző irányítása alatt dolgozott.

Kicsi a világ

Egyébként az amerikai tulajdonosok érkezésekor, az akkori "kerge" sportigazgatónk, Franco Baldini, megpróbálkozott Guardiola elcsábításával, hogy jöjjön vissza Rómába edzőnek. De Pep nem kért az amerikaiak terveiből és állítólag ő ajánlotta maga helyett a derék Luis Enriquét. Csak ezért az ajánlásért megérdemelné, hogy jól elverjük a mindenkori csapatát!

De a Rómának és a Bayernnek van közös múltja Guardiolán kívül is, először az 1984/85-ös KEK negyeddöntőjében találkoztunk, akkor oda-vissza kikaptunk a bajoroktól 4-1-es összesítéssel (2-0 Münchenben és 2-1 Rómában). Legközelebb a 2010/2011-es BL csoportkörében játszottunk, Münchenben kikaptunk 2-0-ra, viszont Rómában 0-2-es félidőről fordítottunk 3-2-re. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Bayernnek elég volt az 1 gólos vereség is a csoportelsőséghez, De Rossi szavaival élve, a második félidőben az egy a mostaninál sokkal "puhább" Bayern volt.

DDR gólöröme, az egyenlítő találat után 2010-ben.

Nem nekem kell mondanom, hogy ez a mostani Bayern mennyire "nehéz kuncsaft", ők az idén is meg szeretnék nyerni a BL-t, Neuer, Robben, Lahm, Müller... Kár is sorolni őket. Ráadásul piszok jó formában jönnek, a hétvégén elütötték 6-0-ra és a bajnoki táblázat legaljára taszították a boldogtalan Werder Brement. A fogadóirodák oddszai ellenünk is bőrgatyás sikert jósolnak, az egyiknél a Roma győzelme 4-szeres pénzt ér, a döntetlen 3,4-szerest, a Bayern győzelme pedig mindössze 1,95-szöröst.

Garcia az elmúlt napokban nem spórolt a dicséretekkel, szuperlatívuszokban beszélt a Bayernről és Guardioláról, konkrétan úgy fogalmazott, hogy "Akkor van esélyünk a sikerre, ha a játékosaink 120%-on teljesítenek és a Bayern pedig csak 75%-on". De azért ne ijedjünk meg, Garcia azt is mondta, hogy nekünk nagyon is megfelel az outsider szerepe és hogy a célunk még mindig ugyanaz, mint a BL sorsolás napján: továbbjutni a csoportkörből.

Nálunk, a szokásos Balzarettin és Strootmanon kívül, biztosan hiányozni fognak Keita, Borriello és Castan. Még korántsem lehetünk biztosak a kezdő összeállításban, elől valószínű, hogy Florenzi fog kezdeni és a most felépült Iturbe a kispadra szorul. Azt már nehezebb megjósolni, hogy ki lesz Manolas párja a védelemben, Astori, vagy Yanga-Mbiwa. A fentiek alapján nagyjából ezt a kezdőt jósolják:

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Cole; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Gervinho, Totti, Florenzi.

A németeknél is vannak sérültek bőven, Ribéry, Reina, Badstuber, Thiago Alcántara, Martínez és Schweinsteiger mind hiányoznak, a Gazzetta szerint ez lesz a németek kezdője:

Bayern München (4-3-3): Neuer; Rafinha, Boateng, Dante, Alaba; Lahm, Xabi Alonso, Götze; Robben Lewandowski, Müller.

A meccset élőben láthatjuk majd a DIGI Sport 1-en, a közvetítés 20:15-kor kezdődik, addig is forza Roma mindenkinek!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik