Marcus Grönholm és Henning Solberg is a ralikrosszban folytatja

Vágólapra másolva!
2008.04.16. 18:23
Szerdán, Stockholmban sajtótájékoztatón ismerte el Marcus Grönholm egykori, és Henning Solberg jelenlegi ralisztár, hogy az elmúlt hónapok pletyka-lavinája nem volt légből kapott: valóban a ralikrosszban folytatják pályafutásukat.
Marcus Grönholm a tavaly év végi Brit ralifutamon, Walesben
Fotó: Action Images
Marcus Grönholm a tavaly év végi Brit ralifutamon, Walesben
Marcus Grönholm a tavaly év végi Brit ralifutamon, Walesben
Fotó: Action Images
Marcus Grönholm a tavaly év végi Brit ralifutamon, Walesben

Szerdán hírértékre emelkedett a pletyka: a tavalyi év végén visszavonult kétszeres ralivilágbajnok, Marcus Grönholm a ralikrosszban folytatja pályafutását.

A finn pilóta elmondta: idén öt Európa-bajnoki és legalább egy svéd bajnoki futamon fog indulni, egy Ford Fiesta ST-vel. Grönholm első ralikrossz versenyére júliusban, a svéd EB-futamon kerül sor.

A norvég Henning Solberg – bár először faarccal kijelentette, hogy csak azért jelent meg a sajtótájékoztatón, hogy köszönjön Grönholmnak – is bevallotta, hogy (ugyancsak egy Ford Fiesta ST-vel) vissza fog térni a sportágba, de konkrétumokat nem árult el. Talán kevesen tudják, hogy a Solberg-testvérek anno a ralikrosszban kezdték autó-motorsport pályafutásukat.

A fiatalabbik, Petter két norvég bajnoki címet, bátyja, Henning pedig három bajnoki második helyezést szerzett a szakágban. Amúgy a 2003-as ralivilágbajnok, Petter visszatérése sem lenne meglepő: tavaly ugyanis tiszteletét tette a norvég EB-futamon, Mommarkenben (közel szülőhelyéhez), és nem tagadta, hogy még mindig szerelmes a sportágba.

Korábban is számos kiváló Forma-1-es és ralipilóta fordult meg a sportágban, mint Graham Hill, Stirling Moss, Jackie Stewart, Ronnie Peterson, Jonathan Palmer, Vic Elford ill. Björn Waldegard, Stig Blomqvist, Per Eklund, Ake Andersson, Bruno Saby, Jan De Rooy és Guy Frequelin – hogy csak a legismertebb neveket említsük.

A jelek szerint – a sportág és a szurkolók nagy örömére – a dicséretes hagyomány a 21. században is folytatódik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik