Marcus Grönholm mechanikai hibája miatt Loeb vezet Szardínián

Vágólapra másolva!
2007.05.18. 18:28
A 2007-es Szardínia-rali első napját követően megnyugtató előnnyel vezet a címvédő Sébastien Loeb, aki bár rosszul kezdte a napot, a szombatot már az élről várja. Törött lengéscsillapítóval teljesítette az utolsó szakaszt a kétszeres világbajnok Marcus Grönholm, aki ennek ellenére második maradt, de hátránya nagyra nőtt. Kiesett a versenyt bombameglepetésre sokáig vezető fiatal Jari-Matti Latvala.

Óriási meglepetéssel kezdődött a 4. Szardínia-rali. A fiatal Jari-Matti Latvala megnyerte az első szakaszt, és egész délelőtt vezetett a futamon. Később visszacsúszott Marcus Grönholm mögé, de hátránya minimális volt.

A napi utolsó előtti szakaszon azonban Latvala Focus WRC-jének a felfüggesztése eltört, és a Ford-pilóta kiesett a versenyből.

Sébastien Loeb így magabiztosan vezet egy nap után, azonban a megnyugtató előnyhöz szükség volt Latvala kiesésére és Grönholm autójának mechanikai hibájára is. A Ford kétszeres világbajnoka az utolsó szakaszt törött lengéscsillapítóval teljesítette, és több mint 20 másodpercet veszített Loebbel szemben.

Ennek ellenére Grönholm a második helyről várja a folytatást, Sébastien Loeb mögött, aki a viadal előtt hosszasan dicsérte a Citroën C4-et.

Loebhöz hasonlóan jókat mondott autójáról a norvég Petter Solberg is. A Subaru versenyzője jól kezdte a futamot, azonban előbb egy késés miatti tíz másodperces büntetés, majd két rossz idejű eredmény is sújtotta a 2003-as világbajnokot; aki ezek miatt több mint egy perces hátrányba került az élmezőnnyel szemben.

Szombaton és vasárnap további hat-hat szakasszal folytatódik az olaszországi futam.
  • HARANGI LÁSZLÓ

4. SZARDÍNIA-RALI - A VILÁGBAJNOKSÁG HETEDIK FUTAMA: ÁLLÁS EGY NAP UTÁN (6 SZAKASZ, 145,4 VERSENYKILOMÉTER) - ÉLMEZŐNY:

1.Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC)1:42:10,0 óra
2.Marcus Grönholm (finn, Ford Focus WRC)+ 22,4 másodperc
3.Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC)+ 29,1 másodperc
4.Henning Solberg (norvég, Ford Focus WRC)+ 32,9 másodperc
5.Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC)+ 1:11,0 perc
6.Daniel Sordo (spanyol, Citroën C4 WRC)+ 1:18,3 perc
7.Toni Gardemeister (finn, Mitsubishi Lancer WRC)+ 2:04,2 perc
8.Manfred Stohl (osztrák, Citroën Xsara WRC)+ 2:35,8 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik