Sébastien Loeb Szardínia szigetén folytatná győzelmi sorozatát

Vágólapra másolva!
2007.05.14. 11:52
Negyedik alkalommal rendezik meg a Szardínia-ralit, amely 2004-ben váltotta a san remoi aszfaltos versenyt. A világbajnokság hetedik futamán Sébastien Loeb célja, hogy tovább folytassa győzelmi sorozatát; míg legfőbb riválisa, Marcus Grönholm, szeretné ezt megakadályozni. A kétszeres világbajnok finn csalódott, hogy az elmúlt futamon Argentínában ismét második lett.
Grönholm csalódott, de Szardínián már a győzelemre koncentrál
Grönholm csalódott, de Szardínián már a győzelemre koncentrál
Grönholm csalódott, de Szardínián már a győzelemre koncentrál
Grönholm csalódott, de Szardínián már a győzelemre koncentrál

A Ford kétszeres világbajnok pilótája, Marcus Grönholm azt nyilatkozta, csalódott, hogy immáron negyedik alkalommal végzett Sébastien Loeb mögött másodikként. A finn hozzátette, a szardíniai ismét egy másik futam lesz, ahol mindenképp győzni szeretne.

Tavaly Grönholm elütött egy sziklát Szardínián, ezért elvesztette vezető helyét, és kiesett. Idén szeretné megnyerni a viadalt, azonban nem lesz könnyű dolga, mert a regnáló világbajnok Sébastien Loeb is fogadkozott.

Loeb zsinórban negyedik győzelmét szeretné megszerezni Szardínián, amely idén az ötödik diadalt jelentené számára az eddigi hét versenyből. A háromszoros világbajnok azonban hozzátette, tanult a Norvégiában történtekből, és ha a helyzet úgy kívánja, akkor enged, és nem kockáztatja a kiesést.

A konstruktőrök versenyét Loeb és Grönholm egyaránt nagyon fontosnak tartja. A gyártóknál jelenleg a Ford 9 ponttal előzi meg a Citroën gárdáját, míg egyéniben Loebnek 3 pont az előnye Grönholmmal szemben.

A 2004-es, első Szardínia-ralit Petter Solberg nyerte meg, 2005-ben és tavaly pedig Sébastien Loeb aratott diadalt. Az idei verseny 18 szakaszból áll, melyek versenytávja 342,86 kilométer.

HARANGI LÁSZLÓ

A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA:

PILÓTÁK
1. Sébastien Loeb 48 pont
2. Marcus Grönholm 45 pont
3. Mikko Hirvonen 36 pont
4. Daniel Sordo 22 pont
5. Petter Solberg 16 pont
6. Henning Solberg 15 pont
7. Chris Atkinson 12 pont
8. Jari-Matti Latvala 12 pont
9. Daniel Carlsson 9 pont
10. Toni Gardemeister 5 pont
11. Manfred Stohl 6 pont
12. Gigi Galli 5 pont
13. Jan Kopecky 2 pont
14. Matthew Wilson 1 pont
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik