PLL Kisokos

2464093 24640932464093 2464093
Vágólapra másolva!
2012.02.12. 11:02
Címkék
A Pázmány Labdarúgó Liga egy különleges terembajnokság,  néhány különleges szabállyal. Természetesen itt is a nagybetűs FUTBALL játékszabályai...

A Pázmány Labdarúgó Liga egy különleges terembajnokság, néhány különleges szabállyal.

Természetesen itt is a nagybetűs FUTBALL játékszabályai érvényesek, azonban -főként a terem adottságai miatt- található néhány eltérés.

Mivel idén -az egyébként is szűkös teremidő kihasználása miatt- már a szorgalmi időszak első hetén kezdődik a bajnokság, nem volt lehetőségünk személyes csapatmegbeszélést tartani.
A félreértések elkerülése végett, azonban elkészítettem egy "szabálygyűjteményt", melyben igyekeztem átfogó képet alkotni a PLL különlegességeiről.A Pázmány Labdarúgó Liga egy különleges terembajnokság, néhány különleges szabállyal.

Természetesen itt is a nagybetűs FUTBALL játékszabályai érvényesek, azonban -főként a terem adottságai miatt- található néhány eltérés.

Mivel idén -az egyébként is szűkös teremidő kihasználása miatt- már a szorgalmi időszak első hetén kezdődik a bajnokság, nem volt lehetőségünk személyes csapatmegbeszélést tartani.
A félreértések elkerülése végett, azonban elkészítettem egy "szabálygyűjteményt", melyben igyekeztem átfogó képet alkotni a PLL különlegességeiről.



A játéktér oldalain nincs kint a labda, falról megpattanó labdából is lehet gólt szerezni.
Kidobással vagy szöglettel folytatódik a játék, ha a labda elhagyja az alapvonalat vagy a kapu fölötti kosárpalánkhoz ér.
Ha a labda érinti a mennyezetet vagy a lelátóra pattan, akkor az oldalvonalról kell azt lábbal újra játékba hozni.
Ha ellenfél játékosáról ment ki a labda, akkor a kapus kézzel hozza játékba a labdát, amelynek el kell hagyni a hatos vonalát. Kidobáskor nem lehet pattanás nélkül átdobni a félpályát.

A bajnokságban tilos becsúszni, egy mozdulat becsúszásnak való minősítése a játékvezető hatáskörébe tartozik.


A játékvezetőnek lehetősége van sárga illetve piros lappal szankcionálni a szabálytalanságokat.
Sárga lap esetén a játékos 2 percre köteles kiállni –ezáltal emberhátrányba kerül a csapata- a büntetése letelte után visszaállhat.
Piros lap esetén a játékos 5 percre köteles kiállni, viszont büntetése letelte után sem állhat vissza.
A bajnokságban elért 3 sárga lap vagy 1 piros lap is 1 meccses eltiltást von maga után.

A mérkőzések az első osztályban 2 x 20 percesek, a félidők között 1 perc szünettel.
A másod- és harmadosztályban 2 x 15 percesek, a félidők között nincs szünet.

Ennek a versenykiírástól való eltérésnek az oka, hogy -bár idén is kaptunk egy plusz órát- a rendelkezésre álló időkeretbe egyszerűen nem fér el ennyi csapat. A 18 szabályos nevezés beérkezése után pedig mérlegelnünk kellett, hogy tartjuk magunkat az első állásponthoz -és ezzel több mint 20 embernek nem adjuk meg a lehetőséget- vagy csökkentjük az alsóbb osztályokban a játékidőt, ezáltal lehetőséget biztosítva az újak indulására.
Természetesen megértjük azoknak a csapatoknak a felháborodását, akik emiatt 10 perccel kevesebbet játszhatnak, azonban megértésüket kérjük, ez még mindig a kisebbik rossz.


Ki nem állásnak minősül, ha valamelyik csapat a kezdősípszó pillanatában nem tud legalább 3 1-es létszámmal felállni, ebben az esetben 0-5-ös megállapított eredmény lép érvénybe.
Három ki nem állás a bajnokságból való kizárást vonja maga után (ebben az esetben törlődik a csapat minden eredménye – a góllövőkét leszámítva.
A játékra nem jogosult játékos -különösen a nevezési lapon nem szereplő személy- játéka, az adott mérkőzés eredményének a törlését vonja maga után, a megállapított eredmény 0-5.

Lehetőség van a sorsolástól eltérni (mérkőzést egy másikkal megcserélni), ha mind a négy érintett csapat beleegyezését adta a levlistán, a mérkőzést megelőző péntek délig.


Február 19.-ig lehetőség van még új játékost „igazolni”, lehetőleg azok közül, akik felvették a kurzust, de még nincs csapatuk. A nevezési lapokat február 20.-ig egy aláírással kell véglegessé tenni.

Természetesen a mérkőzések előtt/után lehetőségetek van használni az egyetem öltözőit, zuhanyzóit. Kérlek titeket, hogy ügyeljetek a rendre és a tisztaságra.

A terem kialakítása miatt lehetőség van szurkolók jelenlétére, használjuk ki, mindenkinek élményt jelentenek. Ugyanakkor ügyeljünk rá, hogy a szurkolás valóban szurkolás legyen, a gyűlölködést nem toleráljuk.

Minden kedves játékos és szurkoló köteles betartani az egyetem házirendjét.

A PLL-ben minden meccset profi játékvezető vezet, azonban ne felejtsétek el, hogy ő is ember, ő is tévedhet.

Végszóként nem marad más, Sok Sikert!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik