Olaszország: maffiaperben vádlott a világbajnok csatár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.22. 11:43
null
Vincenzo Iaquinta (Fotó: AFP)
Vincenzo Iaquinta, a Juventus korábbi labdarúgója is a vádlottak között van egy olaszországi maffiaperben, amelyben 140-en érintettek – adta hírül az olasz ANSA hírügynökség.

 

A korábbi futballista illegális fegyverviselés és Olaszország egyik legerősebb maffiaszervezetének, a 'Ndranghetának nyújtott segítség miatt felelhet, hétfőn kapta meg az idézést a bolognai bíróságtól. Iaquinta édesapja is a 140 vádlott között van, az ügyészség szerint ő konkrétan tagja volt a szervezetnek. A per márciusban veszi kezdetét.

Az Amelia névre keresztelt nyomozássorozat már hónapok óta zajlik, januárban 117 embert tartóztattak le és 330 millió eurónyi vagyont foglaltak le.

A Calabria központú 'Ndrangheta Olaszország egyik legnagyobb hatalommal bíró maffiaklánja, ereje vetekszik a szicíliai Cosa Nostrával és a nápolyi Camorrával.

Vincenzo Iaquinta közel húszéves pályafutása során az Udinese és a Juventus mezét is viselte, az olasz válogatottban pedig 40 mérkőzésen hat gólig jutott, s 2006-ban világbajnoki címet ünnepelhetett a Squadra Azzurrával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik