Nem volt kérdés, az Inter nyerte az Olasz Szuperkupát az AC Milan ellen

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.01.18. 19:50
null
A hangulatra és a körítésre nem lehet panasz (Fotó: AFP)
2019 után újra Szaúd-Arábiában rendezték meg az Olasz Szuperkupa döntőjét, amelyen a bajnoki címvédő AC Milan és a kupagyőztes Internazionale mérkőzött meg egymással. Az Inter már a 21. percben kétgólos előnyre tett szert, végül Lautaro Martínez mesteri góljának köszönhetően 3–0-s győzelmet aratott.

 

OLASZ SZUPERKUPA
DÖNTŐ

AC MILAN–INTERNAZIONALE 0–3 (0–2)
Rijád,
Fahd király Stadion. Vezette: Maresca (olasz)
MILAN: Tatarusanu – Calabria (Dest, 79.), Kjaer (Kalulu, 64.), Tomori, Théo Hernandez – Tonali, Bennaszer – Junior Messias (Origi, 65.), Brahim Díaz (De Ketelaere, 64.), Rafael Leao – Giroud (Rebic, 79.). Vezetőedző: Stefano Pioli
INTERNAZIONALE: A.Onana – Skriniar, Acerbi, Bastoni (De Vrij, 84.) – Darmian, Barella (Gagliardini, 71.), Calhanoglu (Asllani, 84.), Mhitarjan, Dimarco (Gosens, 63.) – Dzeko (J. Correa, 71.), Lautaro Martínez. Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző: Dimarco (10.), Dzeko (21.), Lautaro Martínez (77.)

ÖSSZEFOGLALÓ

2019 után ismét Szaúd-Arábiában rendezték az Olasz Szuperkupa-döntőjét, amelyen a bajnoki címvédő AC Milan és a kupagyőztes Internazionale mérkőzött egymással. Az idei évben mindössze egy győzelmet arató Milan ezúttal is rosszul kezdte a találkozót, az Inter Dimarco találatával már a 10. percben megszerezte a vezetést, Dzeko 21. percben szerzett találatával pedig már kétgólos volt a kék-feketék előnye. A Milan első lehetőségére 42 percet kellett várni, de Onanát ekkor sem állították megoldhatatlan feladat elé Tomoriék.

A második játékrészt óriási lendülettel kezdte a Milan, négy perc alatt három helyzete is adódott Pioli csapatának, de Onana kapuját nem sikerült bevenni. A folytatásban továbbra is főleg az Inter kapuja előtt folyt a játék, de az egyedüli veszélyt jelentő Leao jó formája nem volt elegendő a gólszerzéshez. Ellenben az utolsó húsz percben megint az Inter percei következtek, a 77. percben LautaroMartínez remek, külsővel szerzett találatával dőlt el végleg a találkozó sorsa.

Az Inter hetedik alkalommal hódította el az Olasz Szuperkupát, ezzel beérte városi riválisát, amely szintén hét alkalommal diadalmaskodott. 0–3

PERCRŐL PERCRE

90+6. perc: VÉGE! Magabiztos győzelmet aratott az Internazionale a városi rivális AC Milan ellen és hetedik alkalommal nyerte meg az Olasz Szuperkupát.

90. perc: Hat perc lesz a hosszabbítás.

84. perc: Kettőt cserélt az Inter, Calhanoglu helyére Aslani, Bastoni helyére de Vrij érkezett.

79. perc: Kettőt cserélt a Milan, Giroud helyére Rebic, Calabria helyére Dest érkezett.

Lautaro Martínez parádés találata adta meg a kegyelemdöfést a Milannak (Fotó: AFP)
Lautaro Martínez parádés találata adta meg a kegyelemdöfést a Milannak (Fotó: AFP)

77. perc: GÓÓÓÓÓL! A saját 16-osa elől végzett el szabadrúgást az Inter, a labda pontosan Lautaro Martínez elé szállt, az argentín átrágta magát Tomorin, majd jobbal, külsővel mesterien lőtt a kapu jobb oldalába.

77. perc: Theo Hernández buktatta Correát, sárga lap.

72. perc: Calhanoglu rúgta meg Giroud lábát, sárga lap.

71. perc: Kettőt cserélt az Inter, Dzeko helyére Correa, Barella helyére Gagliardini érkezett.

69. perc: Egy Inter szögletet követően a kifejelt labda végül Skriniar elé került, a szlovák 20 méteres lövését Tatarusanu védeni tudta.

67. perc: Leao vállalkozott lövésre 18 méterről, de a középre tartó labdát Onana könnyedén hárította.

65. perc:...Messias helyére pedig Origi érkezett.

64. perc: Hármat cserélt a Milan, Kjaer helyére Kalulu, Díaz helyére De Keteleare...

63. perc: Cserélt az Inter, a sérült Dimarco helyére Gosens érkezett.

57. perc: Leao mesterien ívelte a labdát a kapu elé érkező Giroudnak, de Bastoni jól helyezkedett és kicsúsztatta a francia elől a labdát.

49. perc: Kontrázott a Milan, Leao futott el a bal oldalon, majd betört középre és 14 méterről a léc fölé lőtte a labdát.

47. perc: Bekezdett a Milan, ezúttal Bennacer próbálkozott lövéssel, de 17 méterről csúnyán célt tévesztett.

46. perc: Meg is volt az első lehetőség, Theo Hernández lőtt a kapu fölé 19 méterről.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés, csere egyik oldalon sem történt a szünetben.

45+5. perc: Vége az első félidőnek! A Milan továbbra sem tud kijönni a rossz sorozatából, az Inter 20 perc alatt szerzett két góljával magabiztos előnnyel mehet az öltözőbe.

45+3. perc: Kontrázott az Inter, Mhitarjan lódult meg a bal oldalon, azonban passza hosszúra sikerült, Lautaro Martínez nem érte el a kapu előtt a labdát.

45. perc: Négy perc hosszabbítás következik.

42. perc: Calabria passza után Tonali szép cselekkel hozta magát lövőhelyzetbe a 16-oson belül, de lövését Calhanoglu blokkolni tudta, majd a lecsorgó labdát Tomori lőtte 17 méterről a kapu mellé.

33. perc: Barella buktatta a bal szélen meglóduló Theo Hernándezt, sárga lap.

30. perc: Tomori hibáját követően Dimarco lőhetett kapura, de Tatarusanu ezúttal is a helyén volt és védett.

28. perc: Mhitarjan szöglete után középen Dzeko tudta kapura lőni a labdát, Tatarusanu bravúrral védett.

Dimarco (balra) és Dzeko (jobbra) góljaival korán kétgólos előnyt harcolt ki az Inter (Fotó: AFP)
Dimarco (balra) és Dzeko (jobbra) góljaival korán kétgólos előnyt harcolt ki az Inter (Fotó: AFP)

21. perc: GÓÓÓÓL! Dzeko kapott remek kiugratást, a bosnyák az ötös sarkánál könnyedén kicselezte Tonalit, majd 6 méterről, jobbal a bal alsó sarokba lőtt. 0–2

19. perc: Leao beadását Bastoni vágta ki, majd Bennacer lőtt magasan a kapu fölé 23 méterről.

17. perc: Díaz ugratta ki Leaot, aki betört a 16-oson belülre, majd éles szögből kapura lőtt, Onana szögletre tornázta a labdát.

Nem volt lesen Barella, érvényes a találat!

DE! Vizsgálódik a VAR!

10. perc: GÓÓÓÓÓL! Vezet az Inter! Darmian, Dzeko, Barella volt a labda útja, utóbbi pedig középre passzolt a 16-os jobb oldalától, az érkező Dimarco pedig 11 méterről a kapuba lőtte a labdát. 0–1

A szervezők telt házra számítottak, de a stadionban rengeteg az üres szék. Olaszországból mintegy 500 szurkoló érkezett csupán.

6. perc: Tonali a jobb oldali oldalvonal közeléből végzett el szabadrúgást, a kapu elé ívelt labdát Bastoni fejelte ki.

4. perc: Calhanoglu végzett el szabadrúgást 24 méterre a kaputól, de a 16-oson belül a Milan védői tisztázni tudtak, nem alakult ki veszély Tatarusanu kapuja előtt.

A Milan eddig hét, az Internazionale hat alkalommal tudta megnyerni az Olasz Szuperkupát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Milan indította útjára a labdát.

A Milan piros-feketében, az Inter kék-fekete mezben és fehér nadrágban lép pályára.

A két csapat összességében 234. alkalommal csap össze egymással.

A legutóbbi Olasz Szuperkupa döntőjét 2022. január 12-én rendezték a milánói San Siro stadionban, akkor az Internazionale hosszabbítást követően, Alexis Sánchez 120+1. percben szerzett góljával diadalmaskodott 2–1-re a Juventus ellen.

Legutoljára 2011-ben, Pekingben rendeztek Milan–Inter összecsapást az Olasz Szuperkupa-döntőben, akkor a piros-feketék 2–1-es győzelmet arattak.

Köszöntjük olvasóinkat! 35. alkalommal rendezik meg az Olasz Szuperkupa döntőjét, melyen ezúttal a Milan és az Internazionale csap össze egymással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik