Ibrahimovic volt mindkét félidő hőse, de elbukta a Milan a derbit

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.01.26. 20:45
null
Közös stadion, közös ikon (Fotó: AFP)
Az Olasz Kupában az Inter nagy csatában 2–1-re megverte a Milant a városi derbin, ezzel bejutott a legjobb négy csapat közé.


OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Internazionale–Milan 2–1 (0–1)
Milánó,
Giuseppe Mezza Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Valeri
Inter: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Kolarov (A. Young, 90+2.) – Darmian (Hakimi, a szünetben), Barella, Brozovic (Eriksen, 88.), Arturo Vidal, Perisic (L. Martínez, 67.) – R. Lukaku, A. Sánchez. Vezetőedző: Antonio Conte
Milan: Tatarusanu – Dalot, Kjaer (Tomori, 20.), Romagnoli, Theo Hernández – Kessié, S. Meité – Saelemaekers (Krunic, 85.), B. Díaz (Rebic, 61.), Rafael Leao (Samu Castillejo, 85.) – Ibrahimovic. Vezetőedő: Stefano Pioli
Gólszerző: R. Lukaku (71. – 11-esből), Eriksen (90+7.), ill. Ibrahimovic (31.)
Kiállítva: Ibrahimovic (58.)

Ahogyan azt várni lehetett, Zlatan Ibrahimovic és Romelu Lukaku volt a soros Inter–Milan milánói derbi két főszereplője.

Sőt Ibrahimovic mindkét félidő főszereplője volt, mert az első játékrész egyetlen gólját ő szerezte, szépen lőtt Alekszandar Kolarov lába között a jobb alsó sarokba a tizenhatosra belépve, majd a félidő végén összeveszett Lukakuval, kisebb-nagyobb sértéseket vágva egymás fejéhez. Az első játékrészben többet támadott az Inter, de hol az eltiltott Gianluigi Donnarummát remekül helyettesítő Ciprian Tatarusanu védett, hol Theo Hernández vagy Alessandro Romagnoli avatkozott közbe remekül a kapuja előtt.

A második játékrészben pozitívból negatív hős lett Ibrahimovic, amikor teljesen fölöslegesen kiállíttatta magát. Az Inter mégis csak a VAR segítségével tudott egyenlíteni (Romelu Lukaku higgadtan értékesítette a büntetőt), majd végigtámadta a mérkőzést, amelyen tíz percet kellett hosszabbítani a játékvezető lesérülése, majd lecserélése miatt.


Hősiesen védekezett a Milan, de a ráadás hetedik percében a csereként beállt, sokak szerint hamarosan távozó Christian Eriksen szabadrúgása mindent eldöntött.

Ibra mindkét arcát megmutatta ma, nagyot harcolt mindkét csapat, az emberelőnyét kihasználó fél nyert. A Derby della Madonnina, a milánói derbi győztesére minden bizonnyal a Juventus vár a következő körben.

Szerdán
17.45: Atalanta–Lazio (Tv: Sport2)
20.45: Juventus–SPAL (Tv: Sport2)

Csütörtökön
21.00: Napoli–Spezia (Tv: Sport2)

PERCRŐL PERCRE


Egy statisztikus szerint 135 mérkőzés után lőtt újra szabadrúgásból gólt az Inter!

2015 után kapott újra piros lapot Ibra.

2019 óta nem hibázott 11-est, ketten vannak csak rajta kívül.


Amely alighanem a Juventusszal találkozik a következő körben.

90+10. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, TOVÁBBJUTOTT AZ INTER!

Ahogyan az első gólnál Handanovic, úgy most Tatarusanu nem tudott elvetődni sem.

90+7. PERC CHRISTIAN ERIKSEN jobbal a jobb felső sarokba lő, 21-ről! NYERT AZ INTER? 2–1!

90+6. perc Kessié összekoccintja Martínez bokáját a 16-os előtt.

90+2. perc Ashley Young be, Kolarov le.

Tíz perc a ráadás!

90. perc Tatarusanu kikapja a bal alsó elől a Martínez indította Lukaku jobblábas, hatméteres próbálkozását is!

89. perc Nincs bent, Kessié futtatja véletlenül Martínezt, aki jobbal 14-ről kapura lő, kissé jobbról, de véd a jobbra vetődő kapus!

88. perc Christian Eriksen be, Brozovic le, előtte Vidal ballal 18-ról nem sokkal lőtt el a bal alsó mellett. Tatarusanu vetődve biztosított.

86. perc Kissé jobbról, hét méterről Lukaku a kapushoz fejeli Vidal jobb oldali kornerét.

85. perc Rade Krunic és Samu Castillejo be, Leao és Saelemaekers le, Kessié folytatja meglepő módon. Két szélső le, egy szélső és egy szűrő be.

82. perc Kessié lesérül, Hakimi jobbal kapura lő az ötös jobb sarka elől, jobbra vetődve véd Tatarusanu! Csere lesz.

80. perc Folyatjuk!

A Milan ötszörös Coppa-győztes, utoljára 2003-ban nyert, 2016-ban és 2018-ban is finalista volt. Az Inter hétszeres aranyos a sorozatban, utoljára 2011-ben diadalmaskodott itt.

76. perc Paolo Valeri lesérült, játékvezető-csere!

8 gól 7 meccsen. Meg egy piros.


73. perc Martínez kissé balról jobbal kapura lőne, három méterről, elképesztően nagyot ment bevetődve Romagnoli! Egy Vidal-beadás csorgott egy milanosról az argentin elé.

71. perc ROMELU LUKAKU ballal a léc alá lő, Tatarusanu balra el, 1–1!

69. perc Barella nagyot esik Leao becsúszása után... nincs 11-es, nem volt szándékos érintés? DE, AZ VOLT! Mondja a VAR és a spori, kis érintés is érintés.

68. perc Hernández szereli csodás becsúszással a jobbon meginduló Hakimit, volt realosok egymás között. A volt unitedesek ma nem szerették agyon egymást...

67. perc Lautaro Martínez be, Perisic le. Szélső helyett ék.

66. perc Helyzet, Perisic hatról a léc fölé fejeli Vidal jobb oldali szabadrúgását.

63. perc
Ante Rebic lekönyökli Barellát, megússza, előtte Romagnoliba lőtt 21-ről a középpályás. Csak sárga lap a durvaság ára.

61. perc Ante Rebic be, Díaz le.

58. perc PIROS LAP!

58. perc Zlatan Ibrahimovic
kap egy sárga lapot... Odarúgott a mellette elfutó Kolarov bokájára.

56. perc Vidal fejel hétről a léc fölé Hakimi jobb oldali beívelését követően.

A Milan 2011 óta most először nyerhet sorozatban kétszer is a városi rivális ellen. Az előző 3 kiírásban a Milan mindig eljutott legalább az elődöntőig.

54. perc Hakimi jobb oldali beadását ellőné ötről Lukaku, de ment bevetődve, becsúszva Tomori.

52. perc Marcel Brozovic kap sárga lapot Meité lerántásáért.

50. perc Hakimi jobb oldali beadását Sánchez jobbal kapura teszi az ötös jobb sarkáról, ezt is kipiszkálja a román kapus a léc alól!

49. perc Kolarov ballal kapura lő, véd a kapus a léc alatt.

47. perc Meité megrúgja Vidalt a 16-os bal sarka előtt, szabadrúgás.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Darmiannak nem ment ma, Asraf Hakimi váltja.

E párharc legjobb góllövői:
Andrij Sevcsenko 14
Giuseppe Meazza 13
Gunnar Nordahl 11
Nyers István 10
Enrico Candiani 10

Lukaku állítólag nagyon csúnyákat mondott, Ibra feleségét is emlegetve, a svéd meg csak annyival vágott vissza: "Édesanyámról nem akarsz beszélni?". L. A. Z. A.

Nincs olasz rangadó a mérkőzés utáni „bírózás” nélkül, de az azért még Olaszországban sem mindennapos, hogy már egy meccs előtt is vitát generáljon a játékvezető személye. A keddi Inter–Milan kupamérkőzést Paolo Valeri vezeti, aki eddig egyszer fújt milánói rangadón, még 2012-ben, és a meccs óriási balhéval ért véget. Akkor az Inter nyert 1–0-ra, és a La Gazzetta dello Sport azt írta, a római játékvezetőnek 120 másodperc alatt kicsúszott a kezéből a mérkőzés, amelyen Massimiliano Allegri, a Milan akkori trénere dührohamot kapott Walter Samuel szerinte elmaradt kiállítása miatt, és a Milan-hívek hónapokig számon kérték Riccardo Montolivo góljának érvénytelenítését is.



Nem függ tőle a Milan, csak nélkülözhetetlen – ez már mi magunk tesszük hozzá.

Talán mégsem annyira Ibra-függő a Milan, mint azt sokan – köztük maga Ibrahimovic is – hiszi?

Felhívja arra a figyelmet, hogy a csapattársait az egész idényben dicsérő Zlatan Ibrahimovic a bergamóiaktól elszenvedett vereség után úgy fogalmazott: „Nagyon egyedül maradtam. Törékenyek voltunk, és nincs meg a csapatban a kellő tapasztalat...”, márpedig a számok azt mutatják, hogy a svéd klasszis nélkül játszott tíz meccséből a Milan a „tapasztalatlan” játékosaival csak egyszer kapott ki, hétszer nyert, ráadásul négyszer vendégként.

A La Gazzetta dello Sport szakírója, Luigi Garlando eközben úgy érvel: noha a milánói rangadót a kupában rendezik, ez valójában bajnoki összecsapás lesz. Levezetése szerint mindkét csapat az idény kritikus szakaszában van, és amelyik veszi ezt az akadályt (és utána esetleg elbúcsúztatja a Juventust is), annak lesz lélektani előnye a bajnoki hajrára. Szerinte az marad a Juventus kihívója a Serie A-ban, aki sikerrel veszi ezt a kupafordulót, és mindkét csapatnak most van szüksége a lelki megerősítésre.

A kupamérkőzés tétjét az is növeli, hogy mindkét csapatnak van miről elterelnie a szurkolók figyelmét. A Milan hiába vezeti a bajnokságot, a legutóbbi fordulóban hatalmas arculcsapást szenvedett el hazai pályán az Atalantától (0–3), és a statisztikusok arra is fi gyelmeztetnek: az új naptári év első 23 napján a Milan máris éppen annyi vereséget szenvedett el a ligában, mint a teljes 2020-as esztendőben (kettőt–kettőt). És kivételesen abból sem jött ki jól a Milan, hogy Zlatan Ibrahimovic jópofán nagyképű volt az Atalanta ellen, a Duván Zapatának célzott mondata („több gólt szereztem, mint ahány meccsen te játszottál”) a 0–3 után már nem olyan vicces. Eközben az Inter legyőzte a címvédő Juvét a bajnokságban, azután viszont értékes pontokat hagyott Udinében (0–0), ahol Conte mester kereken kijelentette, amikor a Milan elleni kupameccsről faggatták: „A bajnokság elsőbbséget élvez.” Ám az udinei pontvesztésnél jóval aggasztóbb, hogy olyan hírek érkeznek Kínából, melyek szerint az Inter tulajdonosa, a Suning cég árulja a futballklubot, mivel a koronavírus-járvány miatt anyagi gondjai támadtak.




Lukaku őrjöng, a svéd nem várja meg, az öltözőbe megy a többiekkel.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. perc Vidal szabadrúgását kifejeli Ibrahimovic, Brozovic jobbal nem sokkal lő a bal alsó mellé 17-ről, kissé jobbról, szép mozdulattal.


44. perc De folytatják, az ötösön, Romelu Lukaku beszól Ibrának is, mert a futball közös nyelv. Kicsi szamár! – mondja a Sport TV szerint Zlatan Ibrahimovic, sárga neki és a belgának is.

43. perc Romagnoli odarúg Lukakunak, alakul. Kis tolongás, de halovány még ez a pogó.

A La Gazzetta dello Sport egyik cikke szerint leginkább a két edző vágyik arra, hogy elnyerje a kupát – mivel ez eddig egyiküknek sem sikerült. Hiába háromszoros bajnok és kétszeres olasz Szuperkupa-győztes edzőként a most az Intert irányító Antonio Conte, a kupát nem tudta elhódítani (játékosként is csak egyszer, 1995-ben a Juvéval), és kétszer is a Milan ütötte el ettől. A Milant irányító Stefano Piolinak pedig nemhogy kupagyőzelme nincs még, de soha nem nyert semmilyen trófeát edzőként (felnőttekkel), és 55 évesen már nagyon vágyik az elsőre. Igaz, hogy csapata a Serie A éllovasa, és versenyben van még az Európa-ligában is, a legrövidebb út egy trófeáig minden bizonnyal az Olasz Kupában vezet (még úgy is, hogy az elődöntőben vélhetően a Juventus lesz az ellenfél).

37. perc MICSODA MENTÉS, Perisic bal oldali beadását Sánchez kapura fejeli tízről, mellel blokkol Hernández, Tomori meg kifejeli a labdát! Felső combbal mentett Hernández, egészen pontosan.

34. perc Perisic odarúg Saelemaekersnek, és ő sérül bele.

Ibra: 16 meccs az Inter ellen, 10 góllal és 2 gólpasszal. Hat győzelemmel és 7 vereséggel.



Darmian rossz helyre fejelte a labdát, majd nem segített Kolarovnak.

31. PERC VEZET A MILAN, ZLATAN IBRAHIMOVIC, KI KI MÁS? Meité eléfeli a labdát, a svéd kissé jobbról, 16-ról a jobb alsóba lő, Kolarov lába között. Handanovic nem számított erre, későn vetődött volna el, így nem is mozdult: 0–1!

A 25. összecsapása az Inter és a Milan közöt a hazai kupában, a Milan tízszer nyer nyert, az Inter hétszer.

30. perc Romagnoli lerántja Darmiant, tovább, Brozovic megrúgja a balon Leaót, szabadrúgás, Díaz a sorfalba lő beadás címén.

28. perc Dalot jobb oldali szabadrúgását felfejeli a levegőbe 12-ről Romagnoli, kapusé.

Derby della Madonninát, vagyis milánói derbit rendeznek. A párosításnak nyilván óriási presztízse van, ám tudván azt, hogy Olaszországban a scudetto mindenek felett áll, és a Coppa Italiának nincs olyan nagy rangja, mint másfelé az országos kupasorozatoknak, a helyi sajtó is a bajnoki versenyfutást figyelembe véve vizsgálja a találkozót. Egészen pontosan arra koncentrálva, hogy mivel a bajnoki címre 2011 óta áhítozó Milan és a legutóbb 2010-ben győztes Internazionale áll a bajnokság első két helyén, melyikük engedheti meg magának, hogy extra energiákat fordítson a kupaküzdelmekre, midőn reális esély kínálkozik a bajnokságban 2012 óta trónon ülő Juventus frusztráló sorozatának megtörésére.

26. perc Perisic lő balról éles szögből kapura, ez is Tatarusanué. A kis Donnarumma ugyebár eltiltott, a bátyja kispados.

24. perc FÖLÉ, Perisic ad be balról szépen, laposan, Lukaku ballal lő az ötös bal sarka elől most, Romagnoli odalép elé, korner.

A védő lába között ment át a lövés.

24. perc DE NAGY VÉDÉS! Darmian passzol jobbról Lukakuhoz, aki kiharcolja magának a lövőhelyzetet Romagnoli mellett, ballal hétről a bal alsóba lőne, de hatalmasat véd bal lábbal Tatarusanu!

Ibra anno 117 fellépésén 66 gólt lőtt, 29 gólpassz mellett. 69.5 millió értékben cserélték el Samuel Eto'óra, a Juvétől 24.8 millióért vették.

20. perc Fikayo Tomori be, az angol a lesérült Kjaert váltja.

18. perc Vidal beadása rossz, de Sánchezt hátba rúgja a labdával Díaz, a labda tízről a kapu felé pattan, de figyel Tatarusanu.

17. perc Simon Kjaer felrúgja a jobbon Sánchezt, sárga lap. A dán előtte lyukat rúgott, kvázi.

16. perc Kolarov szabadrúgását is Ibra fejeli ki, Skriniar beívelése Tatarusanué.

14. perc HELYZET, Leao balról ballal remekül emel középre, Ibrahimovic az ötös túlsarkáról középre fejeli a labdát, amelyről csak milliméterekkel marad le a bevetődő Díaz!

12. perc Lukaku felcsap jobbszellőnek, de pontatlan a passz a középen érkező Perisic felé.

12. perc Darmian elvét egy könnyű beadást, Kessié kontrázna, Skriniar gyorsan ellöki.

9. perc Saelemaekers jobb oldali beadására kijön Ibrahimovic elé Handanovic kapus.

7. perc Sánchez jobb oldali szögletét kifejeli Ibrahimovic.

4. perc Ez sem rossz, Perisic szép csel után balról jobbal az ötösre emel, az emelkedő Lukaku elől ment fejjel Kjaer.

2. perc Helyzettel, Vidal mellől Leao jobbal nem sokkal lő a jobb alsó mellé, 23-ról, középről.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Az Inter kék-fekete mezben és kék nadrágban, a Milan piros-fekete mezben és fehér nadrágban.

Az Internazionale a kupa előző körében hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a Fiorentina ellen, a Milan pedig tizenegyesekkel verte meg a Torinót. A fekete-kékek négy mérkőzés jóta veretlenek (1–3–0), november vége óta nem kaptak ki pályaválasztóként. A bajnoki éllovas Milan múlt héten otthon égette magát az Atalanta ellen, ezzel hárommeccses veretlen szériája szakadt meg. Tavaly mindkét csapat az elődöntőben vérzett el. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
Internazionale–Milan 2018–2019: 1–0, 3–2, 019–2020: 4–2, 2–0, 2020–2021: 1–2 Mérleg: 6–4–1

Egy kis örökmérleg: 192 találkozó, 72 interes és 61 milánói sikerrel

JÖTTEK-MENTEK!
A Milantól az Interhez:
2012, Antonio Cassano,
5.000.0000
2002, Ümit Davala, 2.000.000 euró
2002, Thomas Helveg
2002, Francesco Coco, 22.500.000
2001, Guly
1999, Giorgio Frezzolini
1983, Aldo Serena
1982, Fulvio Collovati
Az Intertől a Milanhoz:
2013, Matías Silvestre, 1.000.000, kölcsönbe
2013, Sulley Muntari, i.
2012, Giampaolo Pazzini, 12.500.000
2010, Cristian Daminuta, 1.000.000
2010, Filkor Attila, 1.000.000
2009, Mancini, k.
2006, Giuseppe Favalli, ingyen
2005, Christian Vieri, i.
2002, Clarence Seedorf, 22.500.000
2002, Dario Simic, 5.000.000
2001, Cristian Brocchi
2001, Andrea Pirlo, 18.000.000
1999, Taribo West, 2.500.000
1998, Maurizio Ganz, 500.000
1991, Aldo Serena
1975, Nevio Scala
1940, Giuseppe Meazza

Eltiltott: a milanos Gianluigi Donnarumma.

A mai hazaiaktól Danilo D'Ambrosio és Matías Vecino sérült, a vendégektől Mario Mandzukic, Iszmaël Bennaszer, Hakan Calhanoglu, Sandro Tonali és Matteo Gabbia maródi.



ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ INTER–MILAN LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik